28 Nisan 2015 Salı

GÜNAHSIZLAR (1944)

Yönetmen Faruk Kenç
Senaryo Mualla Kenç
Operatör Kemal Baysal
Yapım İstanbul Film /Faruk Kenç 

Oyuncular : Sadri Alışık, Oya Sensev, Nuriye İnce, Müjde Tunç, Emin Kalaycı, Tevfik İnce, Müjde Tunç, Rauf Ulukat, Halit Akçatepe

KONU: Annesi öldürülüp kimsesiz kalan bir genç kızla, ona yardım eden bir balıkçının öyküsü

► " Günahsızlar", bir balıkçı köyünde geçiyor. Bir kahpe var, onun da bir kızı var. Kahpe kadını vuruyorlar. Kız ortada kalıyor. Muhtar alıyor kızı güvendiği bir aileye, bir balıkçı ailesine emanet ediyor. “Sizde kalsın, imkân olursa, akrabası çıkarsa vereceğiz” diye. Balıkçının genç oğlu, bu kahpenin kızına aşık oluyor. Oluyor ama, Sansür 'olmaz' diyor. Bir kahpenin kızına aşık olunmaz.
Yahu gazetelerde okuyoruz hadiseleri. Affedersiniz umumhaneden alıyor kadını, tövbe ettiriyor, evleniyor. Bu nasıl oluyor? Ona bakmayın, olur ama filmde olmaz. Uğraştılar uğraştılar. Baktım olacak gibi değil, birilerini koyduk araya, kurtardık." Filmin yönetmeni Faruk Kenç böyle diyor.

► Konu ve oyuncuları farklı olarak aynı isimde sonraki yıllarda iki film daha çekilmiştir. 1972 yılında Selim İleri’nin senaryosundan Atıf Yılmaz’ın rejisiyle çekilen filmi 1989 yılında takip eden filmin senaryosu ve rejisi Cevat Okçugil’e ait.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder