29 Nisan 2015 Çarşamba

İSTANBUL GECELERİ (1950)


Yönetmen Mehmet Muhtar
Senaryo Abidin Doran
Görüntü Yönetmeni Cezmi Ar
Yapım And Film / Turgut Demirağ, 

(İstanbul ve Ses Film Stüdyolarında hazırlanmıştır).

Fikri Veren: Turgut Demirağ,Senkron: D. Filmeridis, Developman: Turgut Ören,Eşya: Necdet İnce, Ses: Yorgo İliadis,Negatif Montaj: Makro Boduris, Filmi Derleyen: Orhan Atadeniz, Revü: Seska Akses, Jak Balesi, Müzik İdaresi: Kadri Şençalar, Saz Heyeti: Şükrü Tunar, Aleko Bacanos, Selahattin Pınar, İsmail Şençalar, Coşkun Kardeşler, Hakkı Derman, Şerif İçli, Şarkılar: Abdullah Yüce, Ahmet Üstün.


Oyuncular: Vahi Öz (Şaban), Ziya Keskiner (Recep), Osman Alyanak (Refik), Sadri Alışık (Kemal), Mustafa Çağlar, Aziz Şenses, , Ni-met Tanrıöver (Selma), Ayça Selika (Mine), Zenne Necdet (Refik’in annesi),

Konuk Oyuncular: Kadir Savun, Osman Alyanak, Müzeyyen Senar Işıl, Hamiyet Yüceses, Mustafa Çağlar, Abdullah Yüce, Ahmet Üstün, Selahattin Pınar, Bayram Aracı, Rüçhan Çamay, Kadri Şençalar


KONU: İki Hacı Ağa Şaban (Vahi Öz) ve Recep (Ziya Keskiner) tesadüfen İstanbul’ giderler. Hazır gelmişken İstanbul gecelerinin de tadını çıkarmak isterler. Kaldıkları otelin katibi ile kumpas kuran dolandırıcı çetesi paralı bu iki Ağayı tuzağa düşürüp, paralarını soymak için kolları sıvarlar. Biraz geç de olsa Recep durumu anlar ve karşı atağa geçerler. Komedi tarzı bir film olan İstanbul Geceleri, pek başarılı bir film sayılmaz. Sonraki yıllar Türk Sinemasının çok önemli karakter oyuncusu Vahi Öz vasat bir oyun sergilemektedir. Jenerikde Sadri Alışık’ın adı geçse de önemli bir rolü yoktur. Bar çıkışında kiralık katil olarak Şaban’ı öldürecektir. Recep Bey, prensesi Fransız kuvvetlerine teslim edilmesini ve daha sonra harekatın başlamasını emreder.


Kıran çok evdiği fakat düşmanı olduğu Nina’dan ayrılmak zorunda kalacaktır. Nina ise hiç bir yere gitmek istemediğini nasıl olsa herkesin kendisini ölmüş olarak bildiğini ve Kıran’ı çok sevdiğini söyler. Ama ayrılık vakti gelmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder