27 Eylül 2015 Pazar

ANASI GİBİ “SÖNEN IŞIK” (1957)

Yönetmen Muzaffer Arslan
Senaryo Orhan Kemal
Eser Mebrure Alevok
Görüntü Yönetmeni: Cezmi Ar
Yapım  As Film /Muzaffer Aslan


Oyuncular: Altan Karındaş (Kamuran), Suavi Tedü (Münir Fırat), Nedret Güvenç (Süheyla), Abdurrahman Palay (Ekrem), Reşit Gürzap (Namık), Şaziye Moral (Kamişle Hanım), Hikmet Serçe (Nigar Hanım), Dursune Şirin (Gece Anne),


Konu: Annesi (Şaziye Moral) ile birlikte gündelikçi terzi olarak zengin evlerine giden Kamuran(Altan Karındaş) Bu evlerden birinde tanıdığı Namık (Reşit Gürzap) adlı genç bir fabrikatör ile evlenir. Ne varki Kamuran erkeklere düşkün bir kadındır. Bir Bursa se-yahatinde tanıdığı Münir Fuat (Suavi Tedü) ile ilişki kurar, ve kocasını aldatmaya başlar. Onları suç üstü yakalayan kocasına hakaret eder, ayrılırlar. Bunalıma giren Namık herşeyi unutmak için İstanbulu terkeder, üç yıl İsviçrede yaşar. Hiçbir şeyi unutamadığını görünce İstanbula geri döner.


Bir bunalım anında Annesi Nigar Hanımı (Hikmet Serçe) merdivenden iterek ölümüne neden olur. Diğer taraftan evli bir adam olan Münir Fuat, beş ay sonra Kamuran’ı terk ederek karısı Süheyla’ya (Nedret Güvenç) geri döner.

Terk edilen Kamuran’ın bir kızı olmuştur. Ölüm döşeğinde Namık’a haber göndererek kızı Neyra’n a sahip çıkmasını alıp büyütmesini ister. Namık kızı alır büyütür. Bir genç kız olan Neyran (Altan Karındaş) adeta annesinin bir kopyası olmuştur. Babasının yeni aldığı köşke taşınırlar, Gece Anne dediği (Dursune Şirin) ve baba bildiği Namık ile yaşamaya başlarlar. Kader Namık bey ve Neyran’ı felaketlerine sebep olan Münir Fuatın oğlu köşk komşuları Ekrem ile (Abdurrahman Palay) karşılaştıracaktır. Ekrem’e aşık olan Neyran acaba anası gibi yapıp babasını terk edecek mi? ….

.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder