27 Eylül 2015 Pazar

BİR AVUÇ TOPRAK (1957)

Senaryo ve Yönetmen Osman F. Seden
Kamera Kriton İliadis
Yapım Kemal Film / Osman F. Seden


Prod. Mümessili: Macit Doğudan; Prod. Şefi: Zeki Tezean; Reji Asist.: Osman Nuri Ergün; Kamera: Asist.: Kenan Kurt; Prod. Asist.: Orhan Aykanat; Ar Direktör: Sami Pandır; Işıklar: Necati İltaç; Teknik Ekip: Hasan Danabaşoğlu, Yılmaz Gürbüz, İlhan Aslim, İsmail Kızıltan, Rıdvan Varol, Atacan Boran, Cumhur Özcan; Dekorlar: Saim Nahit Bilge, Zare Cirityan; Aksesuar: Nazım Akbulut; Montaj: Özdemir Arltan; Senkron: Sezai Elmaskaya; Laboratuvar: Faruk Özar; Ses: Yorgo İliadis; (Day Film Stüdyosu'nda Hazırlanmış ve Seslendirilmiştir)

Oyuncular: Ayhan Işık (Ömer), Pervin Par (Gülnaz), Talat Artemel (Sağıroğlu Kerimağa), Atıf Kaptan (Atıf Kaptan), Kemal Ergüvenç (Savcı Bey), Mehmet Ali Akpınar (Kadir), Nubar Terziyan (Mehmet Ağa), Hasan Ceylan (Bekir), Hüseyin Güler (Recep), Ayşe Çakar (Anne), Turgut Özatay (Kaplan), Fikret Hakan, Hayati Şen, Coşkun Çatak, Faik Coşkun, Osman Nuri Ergün, Muammer Gözalan


Konu: Osman Seden’in 1957 yılında çevirdiği ikinci film, Bir Avuç Toprak"tı. Başrolünü yine Kemal Film'in anlaşmalı Oyuncusu Ayhan Işık oynamış, Pervin Par da ona eşlik etmişti. Flmde, köyün en güzel kızına aşık olan bir ağa ile kızın sözlüsü arasında geçen çatışma anlatılmaktaydı.


Bu toprak ağası ile bir yarıcının toprak meselesinden değil, bir gönül işinden dolayı çatışmalarını konu edinen "Bir Avuç Top-rak"ta, kahramanının öldürülüşü ile olumsuz bir sonuca ulaşan film, Ayhan Işık'ı yeni başarılara taşıyan filmlerden biri olur.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder