27 Ekim 2015 Salı

AŞK VE İNTİKAM (1965)

Yönetmen: Süreyya Duru
Senaryo Şakir Sırmalı, (Muazzez Tahsin Berkant’ın aynı adlı romanından)
Operatör: Özdemir Öğüt
Müzik: Fecri Ebcioğlu,
Yapım: Duru Film/Naci Duru


Reji Asistanı: Remzi Cöntürk, Kamera Asistanı: Cengiz Batuhan, Skrip: Mehmet Aydın, Set Amiri: Burhan Yeşildeniz, Set İşçisi: Yılmaz Koreli, Makyaj: Zeki Alpan, Sesleri Alan: Necip Sarıcıoğlu, Montaj: İsak Dilman, Senkron: Mustafa Kent, Negatif Montaj: Ender Teker, Laboratuar: İbrahim Üstüner, Matipo: Şeref Maytap, (Lâle Film Stüdyosunda Hazırlanmıştır.)

Oyuncular: Cüneyt Arkın, Hülya Koçyiğit, Avni Dilligil, Necdet Çağlar, Handan Adalı , Leman Öztürk, Doğan Bavli, Fatoş Öztan, Gündüz Aykut, Zati Güler, Fatoş Öztan, Selahattin İçsel, Emel Eşmer, Erdoğan Şeren, Zülfikar Akgün, Zeki Sezer, Ömer Kayam, Muharrem Dobriç, Meral Kurtuluş, Hüseyin Zan, Tevfik Soyurgal, Memduh Alpar, Nezihe Kanıtürk,


Konu: Osman (Cüneyt Arkin) bir fabrikada işçci olarak çalısmaktadır. Osman'ın birde kız kardeşi vardır. Osman işlemedigi bir suçtan dolayı Fabrika'nın patronları taraıindan iftiraya uğrar. Cinayet ile suçlanır ve tutuklanır. Onyedi yıl sonra Beyrut’lu milyoner Nejat Çınar olarak geri döner. Döndüğü an kız kardeşini bir Pavyon'da bulur. Fakat silahlı saldırı sonucu kız kardeşini kaybeder. Ve onun intikamını da almak için yemin eder. Nejat yani Osman olayı araştırmaya başlamıştır. Daha sonra Nejat'i da ortadan kaldırmak isterler. Ama bunun başaramazlar. Kurdukları tuzağa kendileri düşerler. Ve Nejat kendisini onlara tanıtır. Bu arada Nejat Sermin'e (Hülya Koçyiğit) aşık olmuştur. On yedi yıl önce kaybettiği kız kardeşinin belalısı tarafından öldürüldüğünü öğrenince, intikam almaya karar verir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder