4 Ekim 2015 Pazar

BİR SERSERİ (1960)

Yönetmen Memduh Ün
Senaryo Nejat Saydam “*”
Foto Direktörü Turgut Ören
Yapım Yakut Film / Memduh Ün, Ören Film / Turgut Ören


Ar Direktör: Semih Sezerli, Müzik: Fehmi Ege ve Arkadaşları


Oyuncular: Neriman Köksal, Talat Artemel, Nazım İnan, Birsen Kaplangı, Ayhan Batu, Muzzez Arçay, Hüseyin Güler, Danyal Topa-tan, Muammer Gözalan, Celal Ersöz, Niyazi Vanlı, Hamza


Konu: Çalıştığı şirkete ait yüklüce bir parayı Adanaya götüren Mahmut Bey (Talat Artemel) trende bar kadını Nermin (Neriman Köksal) ile tanışır. Nermin çanta içinde parayı görür. Kadınlığını ve güzelliğini kullanarak Mahmut ile arkadaşlık kurarMahmut kadına gösterdiği zaaf ve mukavemetsizlik nedeni ile bütün parayı kaptırır. Bunun neticesi olarakta bir daha evine ve işine geri dönemez. Tesadüflerin yardımı bir tren kazsında ölen bir kişinin kimliği ile yeni bir hayata başlar. Yıllar geçer. Mahmutun çocukları büyür. Oğlu Doğan da (Ayhan Batu) aynı kadınla tanışmış ve çalıştığı bakanın parasını ona kaptırır.


_____________________________________
* 1930 ABD yapımı olan “The Blue Angel” (Mavi Melek) isimli filmden uyarlama, Filmin yönetmeni Josef vopn Sternberg, senaryo ise Heinrich Mannn ve Carl Zuckkmayer’e ait. Filmde oynayan başlıca oyuncular; Emil Jannings (1884-1950), Marlene Dietrich 81901-1992) ve Kurt Gerron (1897-1944)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder