3 Ekim 2015 Cumartesi

TALİHSİZLER (1959)

Senaryo ve Yönetmen Nuri Akıncı
Senaryo Orhan Kumal
Operatör Cezmi Ar
Müzik Kadri Şençalar ve arkadaşları
Yapım Doğu Film / Ali Kurna


Şarkılar, Nezihi Gürsel.


Oyuncular: Nedret Güvenç, Toygar Belevi, Ahmet Tarık Tekçe, Fatma Giirik, Ali Korkut Şengöz, Sadi Kanıtürk, Muazzez Arçay, Faik Coşkun, Nuri Genç, Ayla Arkut (Çocuk Oyuncu), Cengiz Zat (Çocuk Oyuncu), Sertaç Karan (Çocuk Oyuncu), Cumhur Kersin (Çocuk Oyuncu)


Konu: Büyük çiftlik sahibi izzet ağanın (N.Genç) oğlu Necdet (A. T. Tekçe) şımarık büyümüş bir gençtir. Beraber büyüdüğü kâhyanın (S.Kanıtürk) kızı Ayşe (N.GÜvenç) ve yanaşma Ahhmet'e (T.Belevi) karşı bir kıskançlığı vardır. Çünkü iki genç birbirlerini sevmektedir. Necdet'te Ayşe'ye yanıktır ama ondan yüz bulamamaktadır. Günün birinde çiftlikte meyve bahçelerinde çalışmak üzere Zeynep (F.Girik) adında bir kız gelir. Necdet bu kızı beğenmiştir ve bir gün zorla iğfal eder. Zeynep ağa oğluyla evleneceğinin hayalini kurarken Necdet'in umurunda bile değildir. Üstelik genç kız ondan hamile kalmıştır. Bu arada Ahmet ve Ayşe evlenmeye karar vermişlerdir. Necdet bu evliliği bozmak için Ahmet'e ait bir bıçakla hamile Zeynep'i öldürecek ve suçu da Ahmet'in üzerine atacaktır. Ahmet cezaevine girince onun yokluğunu fırsat bilen Necdet, Ayşe'ye musallat olmuştur. Ayşe daha fazla dayanamayacak ve kaçıp istanbul'a gelecektir. Fakat daha ilk anda randevu evi sahibi bir kadının eline düşecek ama çabuk kurtulacaktır.


 Ayşe burada hiç çocukları olmayan bir ailenin yanına yerleşecek ve Ahmet'ten bir çocuk dünyaya getirecektir. Geçen zaman içinde Necdet, iflas edecek ve bir tanığın aracılığıyla cinayetin suçlusu olduğu ortaya çıkacaktır. Ahmet tahliye olduğunda Ayşe'yi bulamayacak ve İstanbul'a gidecektir. Bir tesadüfle küçük oğluyla karşılaşacaktır. “Burçak Evren, İki Ünlü Kadın Fat-ma Girik” syf, 67”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder