9 Kasım 2015 Pazartesi

ALTIN KOLLU ADAM (1966)

Yönetmen: Aram Gülyüz
Senaryo: Erdoğan Tünaş
Foto Direktörü: Manasi Filmeridis
Ses ve fon Müzik: Rauf Tözün
Yapım: Metro Film / Aram Gülyüz


Reji Asistanı:
Yücel Çakmaklı, Işık Şefi: Rıdvan Varol, Kameraman: Taner Öz, Prodüksiyon Amiri: Adil Kıbıcı, Set Elemanları: Mahmut Tarakçı, Erol Şen, Laboratuvar: Semih Pekgöz (Şef), İbrahim Güzel, Senkron: İhsan Yanık, Negatif Montaj: Adnan Dalmaz, (Ses Film Stüdyosu’nda hazırlanmış ve seslendirilmiştir.)


Oyuncular: Ayhan Işık (Murat), Selda Alkor (Lale), Suzan Avcı (Serap), Süha Doğan (Nusret), Hikmet Olgun (Ahmet), Hüseyin Güler (Ali), Dr. Bedros Çiçekyan, Adil Kıbıcı, Kamer Sadık, Behçet Nacar, Ali Demir, Refik Üfler, Hakkı Kıvanç, Vasfi Uçaroğlu, Ercan İnangiray, Küçük Yıldız: Hikmet Olgun


Konu:Bir kumarbazın hikâyesi anlatılır. Murat, anne ve babasını kaybedince tahsilini tamamlayamaz. Kardeşi Ahmet’in sorumluluğunu üzerine alır. Para kazanmak için kumar oynamaktadır. Zamanla camianın en iyi kumarbazı olan Murat, Nusret adında bir kumarhane sahibi için çalışır. Yaşadığı hayattan memnun olmadığı için de kendini içkiye verir. Kardeşi Ahmet ve çocukluk arkadaşı Lale, Murat’ın değişmesini ister. Murat her defasında onlara söz verir fakat tutamaz. Her şeye rağmen Ahmet ve Lale, Murat’ın değişmesi için mücadele edecektir. (Meltem İşler Sevindi)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder