12 Kasım 2015 Perşembe

CİBALİ KARAKOLU (1966)

Yönetmen:Hulki Saner
Senaryo Adnan Saner
Foto Direktörü: Turgut Ören
Yapım: Saner Film / Hulki Saner


Prodüksiyon Amiri: Nevzat Altındal, Set Amiri: Şerif Ablak, Prodüksiyon Asistanı: Metin Ok, Işıklar: Ender Işık Servisi, Şef: Mehmet Çakar, Laboratuvar: Cavit Korkmaz, Abdullah Akdeniz, Dublaj Amiri: Hayri Esen, Erkan Esenboğa, Montaj-Senkron: Aleksi Aleksanduru, Asistan Rejisör: Oksal Pekmezoğlu, Kamera Asistanı: Zihniye Ören,
(Saner Film Stüdyosunda Hazırlanmış, Süperfon’da seslendirilmiştir.)


Oyuncular: Cüneyt Arkın (Orhan), Muammer Karaca (Cafert Saba/Necip Zoka), Sevda Ferdağ (Ayfer), Sevim Emre (Esen), Mualla Sürer (Esen’in annesi), Renan Fosforoğlu (Esen’in babası), Naci Girgin, Müşerref Çapın (Cafer’in karısı), Faruk Pekel (Polis), Naci Girgin (Vasfi), Rıza Pekkutsal (Bekçi Rıza), Necabettin Yal (Komiser Muavini)


Konu: Cibali Karakolu, Haliç"teki Cibali semtinin iskelesine yakın bir yerdedir. Eski tip bir binadaki bir semt Karakoludur. 40 sene evvelsinin yokluk dönemlerinde Cibali Karakolu"nda çalışanlar bu yoklukların tümünden nasibini almaktadır. Karakoldaki Bekçi Rıza tam bir çarıklı kurmay zekasına sahip olup herkesin huyuna gitmeyi kendine iş edinmiştir. Cibali Karakolu"nun Emniyet Amiri Cafer Sapa, zekasıyla ve idareciliği ile tam bir görev adamıdır. Amirlerini çok iyi idare ederken, eş dostla da neşesini bulmasını bilir. Karakolda pek nadir olarak iş gören Cafer Sapa kendini haklı görmektedir. Çünkü Karakolda ne daktilosu çalışır ne de telefonu. Cafer Sapa arada sırada çalan telefonlara devamlı olarak ben birinci sınıf Emniyet Amiri Cafer Sapa diye ciddiyetle cevap vermeyi ihmal etmez. Cafer Sapa ayrıca çok çapkındır. Kendisinin Ayfer isminde bir metresi vardır. Metresine para verirken bir hayli cömert olan Cafer Sapa, kendisini kadına bir tüccar olarak tanıtmıştır. Cafer Sapa"nın evinde kiracı olan Orhan isminde genç ona bir hayli zor günler geçirtmektedir. Bu arada Cafer"in metresini de tavlamış olan Orhan artık uslanmaya karar vermiş ve Esen isminde bir kızla nişanlanmıştır. Orhan ne yapıp, yapıp düğünü Esen"in babasına yaptırmayı ayarlar. Nihayet düğün günü gelir. Birinci sınıf Emniyet Amiri Cafer Sapa da düğüne davetlidir. Karısı ile düğüne gelir. Yalnız aynı düğüne Ayfer de gelmiştir. Orhan"ın yakın arkadaşı Ayfer"i idare etmek için kendisinin damat olduğunu söyler. Orhan da misafirmiş gibi etrafta dans eder. Akıl almaz karışıklıkların yaşandığı o gece evde arkadaşını kurtarmaya gelen Orhan da vardır. Cafer Sapa yatakta, Ayfer"le yakalanmamak için don gömlek kaçar Cafer"in karısı da eve gelince Cafer Sapa o korkunç zekasıyla herkesi idare ederek karısını alır ve evden gider. Orhan"ın arkadaşının çabalarıyla son tatlıya bağlanır ve Cafer Sapa Cibali Karakolu"ndaki vazifesine başlar, bu karışıklıktan sonra ilk yapacağı bir randevu evi basmaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder