14 Kasım 2015 Cumartesi

ÇİRKİN KRAL (1966)

Yönetmen: Yılmaz Atadeniz
Senaryo: Bülent Oran
Kamera: Ali Yaver
Yapım: Metin Film/M. Işık Toroman


Seslendiren: Necip Sarıcı, Dublajı İdare Eden: Sacide Keskin, Negatif Montaj: Ender Tekin, Kenan Hacaman, Senkron: Mustafa Kent, İsmail Kalkan, Operatör Asistanı: Tangör Toydemir, Reji Asistanı: Savaş Eşici, (Lale Film Stüdyosunda hazırlanmıştır),

Oyuncular: Yılmaz Güney, Nurlan San, Aydemir Aydın, Mehmet Karademiz, Muzaffer Yenen, Tuncel Kurtiz, Enver Dönmez, Toto, İsmet Ertan, Kenan Jolga, Reha Yurdakul, Ergun Köknar, Ayfer Feray, Hüseyin Zan, Gülgün Erdem, Suzan Avcı, Mine Soley, Şarkılar: Sevim Şengül,


Konu: Bir gece sabaha karşı dört kabadayı, Gülbahar adlı pavyona girip olay çıkarırlar. Pavyonun allını üstüne getirip bar sahibinin karısı Ayfer'i (Ayfer Feray) döverler. Ayfer'in, çevresinde Kara Nara adıyla tanınan kabadayılardan kotası Cahit (Tuncel Kurtiz) bir süreden beri hapiste yatmaktadır. Başlarındaki Oski (Hüseyin Zan) adlı kabadayı ile üç serseri bu kez, Kara Nara'nın kızı Nurlan'ı (Nurlan San) kaçırmak isterler. Bu sırada karşılarına beyaz ceketli, papyonlu genç bir adam çıkar, arabasıyla saldırganların önünü keser. Önce serseriler, bu salon adamı görünüşündeki delikanlıyla alay ederlerse de sonuç (ersine gelişir. Bıçkın delikanlı (Yılmaz Güney), saldırganlara dayak atıp kızı ellerinden kurtarır.
Genç adam olaydan sonra adının Nurlan olduğunu öğrendiği kızı evine götürür. Olayla ilgili bilgi alır, onu sorgular. Üski ve adanılan yine rahat durmazlar. Tek gözü siyah bantla kapalı patronları Ahmet'ten (Reha Yurdakul) aldıkları emirle bu kez de kızın annesi Ayfer'i kaçırıp bir evde bağlı tutarlar. Çeşitli takma adlarla olayın içine giren delikanlı, arkadaşı gazeteci Virgül'den (Aydemir Akbaş) peşine düştüğü kişilerle ilgili bilgi alır. Bir sûre sonra Kara Nara hapisten çıkar. Karısını ve kızını kaçıranın Çirkin Kral olduğunu zanneden bar sahibi, onunla karşılaşınca aralarında kavga çıkar, kapışırlar. Gerçekler ortaya çıkınca da dost olurlar.

Birlikte tek gözlü patronun peşindedirler, Kaçırılan Ayfer'le Nurlan'ın nerede olduklarını araştırırlarken, yerlerini bilenlerden Tekgöz'ün uyuşturucu bağımlısı metresi Suzan (Suzan Avcı) öldürülür. Önce Ayfer'in hapsedildiği Güneş Plajı'ndaki ev saplanır. Ayfer kurtarılır. Nurlan da şebekenin asıl büyük patronu olan Vampir Reha'nın (Ergun Köknar) randevu evindedir. Reha, Nurlan'ı alıp bir gemiyle kaçmaya hazırlanırken Kara Nara ve Yılmaz evi basarlar. Nurlan kurtulur. Yılmaz'la düello eden Vampir Reha, aldığı bir kılıç darbesiyle çatıdan aşağı düşer. (“Agah Özgüç, “Bütün Filmleriyle Yılmaz Güney)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder