16 Kasım 2015 Pazartesi

GÜNAHKAR KADIN (1966)

Yönetmen: Ülkü Erakalın
Senaryo:Bülent Oran
Kamera:Cahit Engin
Yapım:Duygu Film / Ülkü Erakalın


Oyuncular: Türkan Şoray (Türkan), Filiz Akın (Filiz), Sadri Alışık (Osman), Kuzey vargın (Ayhan), Feridun Çölgeçen (Türkan’ın ba-bası), Uğur Kıvılcım (Uğur), Semih Sezerli (Aliş), Hüseyin Baradan (Bar patronu)


Konu: Türkan (Türkan Şoray), kolejde okuyan bir kızkardeşi Filiz (Filiz Akın) ile, içki ve kumar düşkünü alkolik babayı geçindirmek zorunda kalan bir bar kadınıdır. Her gece kendisine vurgun müşterilerin içinde namusunu korumanın üstesinden gelebilmiştir ama günahkar kadın damgasını da yemiştir. Patronlarının ısrarlı olarak sesinin yanında bir başka şeylerini de satmasını istemelerine rağmen sonuna dek direnir. Çünkü kardeşinin eğitimi onun yaşama tutunduğu tek dal, tek umuttur. Paralı bir okulda okuyan kardeşi ise ne kendisinin bir bar kadını olduğunu bilir, ne de babasının bir ayyaş. Çünkü Türkan kardeşine yazdığı tüm mektuplarda eğitimi için gereken parayı gecegündüz çalışan babası tarafından gönderildiğini söyler.



Filiz okuldan sonra ablasına yardım etmek amacıyla iş arar ve bir teksitil fabrikasında desen çizmeye başlar. Fabrikanın müdürü olan genç Ayhan'la (Kuzey Vargın) kısa sürede arkadaş, daha sonra da sevgili olurlar. Bu sevgi onları evliliğe götürür. Artık yaşamı değişmiştir. Bu arada ablasının barda çalıştığını öğrenerek ondan ayrılır. Ablası ise her şeyi onun iyiliği ve okuması için yaptığından hiç söz etmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder