3 Kasım 2015 Salı

KADIN İSTERSE (1965)

Senaryo ve Yönetmen:Nejat Saydam
Görüntü Yönetmeni: Melih Sertesen
Yapım: Acar Film / Murat Köseoğlu


Oyuncular: Hülya Koçyiğit, Ayhan Işık, Nuri Altınok, Gülbin Eray, Reha Yurdakul, Semih Sergen, Hayri Esen, Atıf Kaptan, İbrahim Delideniz,


Konu: Ölümünü bekleyen kalp hastası bir kızla, zengin bir adamın aşk öyküsü.


► Esat Mahmut Karakurt’un 1960 yılında yazdığı ve 5 yıl sonra kameralar önüne çıkan bu eserin ANA FİKRİ: 


İnsanlar arzularına yenik düştükleri zaman her türlü kötülüğü yapabilirler. Para hırsı ve arzuları tatmin etme isteği olan insanlar her zaman topluma zarar verirler. Bu gibi kişilerin hiç bir zaman peşinden gitmemeliyiz. Aynı zamanda çaresizce çözüm aradığımız zaman tanımadığımız, yabancı insanlara güvenip bir çıkış yolu aramamamız gerekir. Her zaman bir sorunumuz olduğunda anne ve babamıza o da olmazsa en güvendiğimiz, en çok tanıdığımız insanla muhattab olmalıyız.  Aksi takdirde bu gibi kişilerin tuzağına düşebiliriz.

Rıdvan, genç, yakışıklı, her türlü kadını etkileyebilecek niteliğe sahip bir delikanlıdır. Rıdvan saflığı, aklını kullanamaması ve delice bir aşkın neticesi olarak tuzağa düşmüştür. Aşkı için her şeyi yapabilecek birisidir. Doğruluğu ve dürüstlüğü sayesinde bu tuzaktan kurtulmuştur.


Nevzat Hanım, kırk yaşlarında ancak bir genç kız kadar güzeldir ve her türlü erkeği etkileyebilecek birisidir. Ancak arzularına ve ihtiraslarına yenik düşmüştür ve her şeyi parasıyla ve aklıyla elde edebileceğini düşünmektedir.
Pelin, genç ve güzel bir kızdır. Rıdvan’a delice aşıktır ve nasıl bir oyunun içine girdiğinden haberi bile yoktur. Fakat aşkı için yapamayacağı fedakarlık yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder