21 Ocak 2016 Perşembe

KARANLIKLAR MELEĞİ (1966)

Yönetmen: Mehmet Dinler
Senaryo: Bülent Oran
Kamera: Manasi Filmeridis
Yapım: Melek Film / Şahan Haki


Işıklar: Kenan Eryılmaz, Işık Ekibi: İsmet Özçınar, Rıfat Yurtçu, Ahmet Zorkalkan, Kamera Asistanı: Taner Öz, Reji Asistanları: Yücel Çakmaklı, Tolgay Ziyal, Set Ekibi: Muammer Küçüktan, Orhan Başkan, Yusuf Yıldırım, Laboratuvar Şefi: Hilmi Başcan, Laboratuvar: Gani Maraşlıoğlu, Hayati Akbulut, Erdoğan Dolapçı, Seslendiren: Yorgo İlyadis, Prodüksiyon Amiri: Semih Sarıoğlu, (Erman Film Stüdyorunda Hazırlanmıştır).

,
Oyuncular: Cüneyt Arkın (Kemal Dikmen), Hülya Koçyiğit (Gül), Neriman Köksal (Jale), Erol Tezeren (Dr. Ali), Cevat Kurtuluş (Uşak Osman), Sevim Sevil, Ertuğrul Bilda (Sabri Bey), Nezihe Güler (Gül’ün annesi), Sela-hattin İçsel (Dede), Dursune Şirin (Bacı), Haydar Karaer (Üvey Baba), Ali Ramazanoğlu,


Konu: Kendisini aşırı derecede kıskanan karısı Neriman’ın aşırı hızla sürdüğü otomobil kaza yapar. Neriman ölür, yazar Cüneyt’in yüzünde ise korkunç bir yara izi kalır. Cüneyt için artık her şey bitmiş, gecelerin adamı olmuş bütün insanlardan nefret eder hale gelmiştir. Bir gece serserilerin elinden kurtardığı kızın kör olması onun için bir teselli kaynağı olmuştur. Kör kız Hülya’yı kendi yanına alır, zamanla ikisi arasında büyük bir aşk başlıyacak, hatta Hülya’yı ameliyata bile razı edecektir.


Doktor Erol’un yaptığı ameliyat başarılı geçer, ama Hülya gördüğünü belli etmez. Cüneyt’i estetik ameliyat için yurt dışına gitmeye razı eder. Ve olaylar gelişerek devamla tatlı sona ulaşılır.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder