22 Ocak 2016 Cuma

MALKOÇOĞLU “AVRUPAYI TİTRETEN TÜRK” (1966)

Yönetmen: Süreyya Duru
Senaryo: Remzi Jöntürk, Ayhan Başoğlu
Foto Direktörü: Mahmut Demir
Yapım: Duru Film / Naci Duru


Sesleri Alan: Tuncer Aydınoğlu, Montaj: Özdemir Arıtan, Negatif Montaj: Ali S. Berkan, Senkron: Arif Özalp, Laboratuar: Recai Karataş, Sedat Tuncer, Tanas Petridis, Prodüksiyon Temsilcisi: Fuat İmer, Prodüksiyon Amiri: Turhan Emil, Reji Asistanı: Remzi Cöntürk, Mehmet Aydın, Fon Müzikleri: Fecri Ebcioğlu, (Acar Film Stüdyosunda hazırlanmış ve seslendirilmiştir)


Oyuncular: Cüneyt Arkın, Selma Güneri, Semih Sergen, Gülbin Eray, Yılmaz Köksal, Nurtekin Odabaşı, Leman Öztürk, Tuncer Necmioğlu, Kayhan Yıldızoğlu, Toron Karacaoğlu, Necip Tekçe, Adnan Mersinli, Remzi Cöntürk, Nuri Genç, Mustafa Yavuz, Selahattin İçsel, Behçert Nacar, Erdoğan Sözer, Hikmet Gül, Hamit Türker, Memduh Alpar, Güngör Tetiker, Nuri Becer, Alpay Giray, Fuatb İmer, Niyazi Enginsu, Zülfikar Akgün, Çetin Sezerel,


KONU: Malkoçoğlu Ali Bey (Cüneyt Arkın) Mora Seferi dönüşünde otağının yakılıp, yıkıldığını görür. Karısı ve bütün adamları öldürülmüştür. Bunu yaptıran Kazıklı Voyvoda , “Kızıl Akrep” Vlad Çepeş’tir (Yıldırım Gencer). İntikam almak ve oğlunu kurtarmak üzere akıncı Ejder (Yılmaz Köksal) ile yola çıkar. Enet çarşısında esir pazarında kızlardan birini (Sezer Güvenirgil) almaya çalışırsa da oyuna gelen Malkoçoğlu kızı, kapatıldığı zindandan kurtarır.


Kız kim olduğunu ve neden Kızıl Akrep tarafından arandığını söylemez. Aslında esir Kız Babreş Dükalığının tek varisi Prenses Yolanda’dir. Kızıl Akrep ve adamları, bir pundumuna getirip, kızı kaçırırlar. Malkaçoğlu ve Ejder tuzağa düşürülür, zindana atılır. Kaçarlar, kovalamaca başlar. Kız kurtulur, derken sonunda Malkoçoğlu Kızıl Akrep Vlad’i yakalar ve bir uçurumdan aşağı atar.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder