29 Ağustos 2016 Pazartesi

ALNIMIN KARA YAZISI (1968)

Yönetmen: Ertem Göreç
Senaryo:Safa Önal (Peyami Sefa’nın “Server Bedii” takma adıyla yayınladığı aynı isimli romanından)
Görüntü Yönetmeni:Nejat Okçugil
Yapım:Er Film / Berker İnanoğlu


Oyuncular: Sevda Ferdağ (Leyla), Ekrem Bora (Orhan), Turgut Özatay (Ahmet), Vahi Öz (Hamit), Feridun Çölgeçen (Ferit), Mürüvet Sim (hizmetkar), Asım Nipton (Asım usta), Timıçin Caymaz, Faik Coşkun (kahveci Vehbi), Nevzat Okçugil (Fatma)


Konu: Genç ve güzel bir kadın olan Leyla (Sevda Ferdağ) yaşlı ve evli erkeklerle metres hayatı yaşayarak rahat ve lüks bir yaşam sürdürür. Erkekleri baştan çıkartan cilvesi ve yalanlarıyla üç metresini de idare eder. Hamit (Vahi Öz). Ferit (Feridun Çölgeçen) ve Ahmet (Turgut Özatay) evli olmalarına rağmen Leylasız da yapamazlar haftada bir de olsa sırayla onu ziyaret ederler. Bazen günlerini şaşırıp birlikte de Leyla'nın evine gittiklerinde hizmetçinin o anda uydurdu ğu yalanlarla avunurlar.


Leyla bir gün araba tamircisi Orhan 'la (Ekrem Bora) karşılaşınca tüm dünyası değişir. ilk görüşte birbirlerine aşık olurlar ve Orhan hemen evlenmek ister. Ama Leyla bu aceleci teklife olumlu yanıt vermez biraz zaman ister. Çünkü Orhan'ın gözünde Leyla saf ve iffetli bir genç kızdır. Üstelik Leyla ile arasında sınıf farkı da vardır. Leyla sevmesine karşılık lüks yaşamını da hemencecik terk etmek istemez. Üstelik her birinden para sızdırdığı üç metresi de onun peşindedir. Sonunda Leyla hamile kalarak üç metresine de baba olduklarını söyler. Evli, saygın ve Ama Leyla çocuğun gerçek babası Orhan'la evlenmek ister ve evlenirler. Ahmet genç evlilerin peşini bırakmaz ve Orhan'a, Leyla'nın bir zamanlar metresi olduğunu söyler. Leyla oldukça geç yakaladığı sevgi ve mutluluğu bir anda yitiriverir.çoluk çocuk sahibi olan metresleri hemencecik Leyla'dan uzaklaşırlar. Yalnızca Ahmet çocuğu kabullenir. 



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder