Powered By Blogger

13 Ağustos 2016 Cumartesi

BOMBA KEMAL /İNSAFSIZ (1967)

Senaryo ve Yönetmen: Nazif Kurthan
Kamera:Yılmaz Gürbüz
Yapım:Kervan Film / Ümit Utku


Oyuncular: Yılmaz Güney, Figen Say, Tuncer Necmioğlu, Kayhan Yıldızoğlu, Asım Nipton, Faik Coşkun, Mehmet Kemal


Konu: Kemin kabadayılarından Kemal (Yılmaz Güney), bir süreden beri nikâhsız yaşadığı kadınını, kucağında üç aylık çocuğuyla bırakarak ortadan kaybolur. Yeraltı mafyasının hesabına çalışıp çeşitli cinayetlere adı karışan Kemal, bir süre sonra tutuklanır. Hapse girer. Üç aylık çocuğuyla ortalarda kalan: baba evine de dönemeyen genç kadın ise, Kemal'in düşmanlarından korkarak kaçmakla ve sürekli yer değiştirmekledir. Kemal adım verdiği çocuğuyla kaçak bir hayat süren kadın, geçirdiği bir bunalım sonucu intihara teşebbüs eder. Ama son anda, eski bir sabıkalı tarafından ölümden kurtarılır. 


Fıstıkçılık yaparak hayatım kazanmaya çalışan eski sabıkalı (Tuncer Necmioğlu), geçmişteki bir olayda yediği kurşunlarla sakat kalıp erkekliğini yitirmiştir.


Fıstıkçı, hayatını kurtardığı kadına (Figen Say) zamanla ilgi duymaya başlar. Birlikte kendilerine yeni bil hayal kuracaklardır. Mutludurlar. Fıstıkçı, Kemal'i öz oğlu gibi sever ve ona babasızlığını unutturmaya çalışır. Küçük Kemal büyümüş, yedi yaşına girmiştir.

Karanlık güçlerin 'insafsız' adıyla tanıdığı baba Kemal, yıllar sonra hapisten çıkar. Nikâhsız karısını arar ve bulur. Eski günleri hatırlayarak tartışırlar. Bu sırada çevreye dehşet saçan yeni bir mafya çetesi ortaya çıkar. Tehdit yoluyla herkesten haraç isteyen çete, tüm bu olaylarda insafsız Kemal'in adını kullanmaktadır. Haraç vermemek için direnen fıstıkçıyı da öldürürler. Küçük Kemal çok üzgündür. Kendisini büyüten fıstıkçıyı baba olarak tanımakta ve onu çok sevmektedir. Olaydan sonra Küçük Kemal, kalleşçe öldü-rülen üvey babasının öcünü almak için yemin eder.


Uzaktan tüm bu gelişmeleri gizlice izleyen insafsız Kemal ise zor durumdadır. 'Arkadaşım' diye hitap ettiği oğluna gerçek babasının kendisi olduğunu söylemeye cesaret edemez. Suçluluk duygusu içindedir. Küçük Kemal, fıstıkçının katili sandığı gerçek babası insafsız'dan öcünü almak için silahlanır. Baba Kemal, yıllardır gizlediği gerçekle birlikte, alıp başını uzaklara gider. Küçük Kemal bu ailevi sırrı hiçbir zaman öğrenemeyecek, baba Kemal de oğlunun acılarıyla yapayalnız kalacaktır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder