Powered By Blogger

18 Ağustos 2016 Perşembe

KANUNSUZ TOPRAK (1967)

Senaryo ve Yönetmen: Bilge Olgaç
Kamera:Cengiz Tacer
Yapım:Sarıkaya Film / Aziz Sarıkaya


Prodüksiyon Amiri: Şevket Tosunoğlu, Fon Müzikleri ve Türküleri Okuyan: Şükrü Osmanoğlu, (Saner Film Stüdyosunda hazırlanmış ve Süperfon’da seslendirilmiştir.)


Oyuncular: Kartal Tibet (Murat), Hülya Darcan (Zeynep), Hayati Yurdakul (Osman), Aliye Rona, Sami Tunç (Ali’nin adamı), Faruk Panter, Sabahat Işık, Turgut Savaş, Mehmet Büyükgüngör, Devlet Devrim, Hasan Ceylan (Ali’nin babası), Küçük Yıldız: Melih Ateş, (Mehmet)


Konu: "Murat yaylanın mert ve cesur delikanlısıdır, babası kan davasında öldürülmüştür. Kendisi de Rüstem’in oğlu Ali’yi öldürmeye yeminlidir. Annesi intikam almaması için oğluna baskı yapmaktadır. Murat yaban atı yakalar. Ali Zeynep’i sevmektedir, Zeynep’in gönlü olmadığından dedesini vurur. Zeynep Ali’ye ateş edecekken adamlarından biri Zeynepİi vurur. Zeynep kaçar, Murat’ın evine gelir annesi kurşunu çıkarır onu tedavi eder. Başka kimsesi olmadığından onlarla beraber yaşar. Ali’yi Jandarmalar alıp götürür, 10 yıl ceza alır. Murat, Zeynep’i sevmeye başlar, yakınlık gösterir, beraber gezerler, Murat’ın abisi Osman da Zeynep’i sevmektedir, annesine evlenmek istediğini söyler. Annesi de kıza bile sormadan Osman ile Zeynep’i evlendirmeye karar verir. Murat istemeyerek de olsa abisini tebrik eder. Zeynep de Murat’ı sevmektedir fakat can borcu olduğu için sesini çıkarmaz kabul eder.Murat artık kendisini içkiye verir iş yapmaz, Ali Zeynep ile Osman’ın evleneceğini duyunca adamlarına engel olmalarını ister. Nikah hazırlıkları yapılır Nikah Memuru gelmemiştir. Durumdan şüphelenen Murat Ali’nin çiftliğine gider. Adamları Nikah memurunu yakalamışlar bu işi yapmamalarını ister. Murat gelir Memuru alıp gider. Nikah kıyılır. Aradan zaman geçer Zeynep hamiledir. Murat artık mecnun gibi dolaşır Annesi durumuna çok üzülür. Leyla, Murat’a yemek götürürken, Ali önüne çıkar, Zeynep’ten intikam almak için anlaşırlar. Ertesi gün buluşurlar ve beraber olurlar. Leyla, Mehmet’i kaçırıp Ali’ye getirir. Murat durumun farkındadır. Bu arada eve taş ile mektup atılarak yeğenini almaya göl kenarına gitmesini ister. Murat’a tuzak kurarlar., Murat gidince, Ali ve adamı eve gelir, annesi Zeynep’e arka kapı-dan kaçmasını söyler. Murat buluşma yerine gider adamlarla kavga eder döver ve Ali’nin yerini öğrenerek çiftliğe gelir. Ali anneyi de alarak çıkar onu öldürecektir, Zeynep ona saldırı fakat bir şey yapamaz. Ali onu da yakalar elbise-lerini yırtar, tecavüz edecekken Murat gelir kavga ederler. Kavga sırasında Ali’nin adamı Murat’a ateş ederken yanlışlıkla Ali’yi vurur, Ali yere düşer. Adam kaçar. Murat Zeynep’in yanına gider yaralı olan Ali yerde duran bıçağı Murat’a fırlatır ve sırtından bıçaklanır. Aradan zaman geçer iyileşen Murat evden ayrılıp dağlar kızının yanına gide-rek ondan karısı olmasını ister.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder