18 Ağustos 2016 Perşembe

KARIM BENİ ALDATIRSA (1967)

Yönetmen: Aram Gülyüz
Senaryo:Erdoğan Tünaş
Foto Direktörü:Memduh Yükman
Müzik ve Besteler:Turgut Dalar
Yapım:Melek Film / Şahan Haki


Laboratuar Şefi: Hilmi Başcan, Laboratuvar: Gani Maraşlıoğlu, Hayati Akbulut, Erdoğan Dolapçı, Dublaj ve Senkron: Diamandi Filmeridis, Negatif Montaj: Sezai Elmaskaya, Sesleri Alan: Yorgo İliadis, Asistanı: İlia İliadis, Set Ekibi: Erol Şen, Ergun Şimşek, Orhan Akıllıgil, Prodüksiyon: Adil Kıbıcı, Işık: Kenan Eryılmaz, Rıdvan Varol, Reji Asistanı: Ferhan Üçoklar, Kameraman Fikret Temizer, Orkestra: Vasfi Uçaroğülu ve arkadaşları, Erol Sıdal (Trompet), Jan Sırap (Gitar), Şener Özkan (Saksofon), Fikret Tarabuş (Keman), Spadacinni (Org), Vasfi Uçaroğlu (Bateri), Turgut Dalar (Piyano), Semra Nuray (Şarkılar), 

(Erman Film Stüdyosunda hazırlanmıştır)

Oyuncular: Sevda Ferdağ (Fatma), Öztürk Serengil (Dursun Ali), Önder Somer (Orhan), Vahi Öz (Salih Kaptan), Gülsün Kamu, Neriman Köksal (Belma), Ali Şen (Fatma babası), Sadettin Erbil (Fatma’nın nişanlısı), Ergun Köknar, Mürüvvet Sim (Remziye hanım), Çetin başaran (Badici)


Konu: Orhan ile Belma bir güzellik salonunda çalışırlar. Belma, Orhan'a yanık olmasına karşılık Orhan'ın gözü dışarıdadır ve bir gün ayağı burkulan Fatoş'a (Sevda Ferdağ) yardım ederek onun gönlünü kazanır. Kendisini doktor olarak tanıtan Orhan Fatoş'un gönlünü kazanmak için her bir kuru yaparak kendisini doktor olarak tanıtmaktan da çekinmez.


Bir taka filosuna sahip Karadenizli kaptan Salih Reis (Vahi Öz) ise hamsiden kazandığı parayı gece pavyonlarda cömertçe harcar. Bu arada pavyonda şarkı söyleyen Belma Güneş'i tanır ve ona kur yaparak, biraz da servetinin cazibesiyle eşi olmaya razı eder. Ayrıca gittiği pavyonda garsonluk yapan Dursun'u da (Öztürk Serengil) yanına alarak sağ kolu yapar.


Salih Reis, eşi Belma'nın diretmesiyle güzellik salonunu satın alır ve onu işletmeye başlar. Güzellik salonun müşterileri arasında kimler yoktur ki?. Ama güzelleşmek için değil, bir güzele sahip olmak için oraya gelmişlerdir.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder