22 Ağustos 2016 Pazartesi

ÖMRÜMCE AĞLADIM (1967)

Yönetmen: Ülkü Erakalın
Senaryo:Bülent Oran “Burhan Bolan’ın bir  hikayesinden”
Operatör:Orhan kapkı
Yapım:Sarıkaya Film/Aziz Sarıkaya


Prodüksiyon Amiri: Sadık Topaloğlu, Set Amiri: Naci Saraç, Reji Asistanı: Celal Ersöz, Operatör Asistanları: Suat Pekak, Tahir Söker, Işıklar: Atacan Boran, Montaj-Senkron: Şerif Gören, Seslendiren: Nevzat Pesen, (Süperfon Stüdyosunda seslendirilmiştir.)


Oyuncular: Ediz Hun (Murat), Sema Öz-can (Benli Melâhat - Leyla), Ayfer Feray Murat’ın annesi), Kuzey Vargın (Ekrem), Saltuk Kaplangı (Gül), Talia Saltı (Melâhat’ın komşusu), Faik Coşkun (Bakkal), Talia sdaltı, Naci Saraç, Faik Coşkun, Küçük Yıldızlar: Nihal Kaplangı (Gül), Canan Sarıkaya (Çiçek), Naci Saraç


Konu: "Şarkıcı Leyla intihar etmiştir komşuları ambulans çağırır, Leyla hayata dönmek istememektedir. Geçmişi hatırlar. Leyla şarkı söyler, Murat çapkın bir denizcidir. Leyla’yı masasına çağırır sohbet edip geç saatlere kadar dans ederler. Sarhoştur evlenme teklifi eder. Gazinonun sahibi Leyla’ya ilgi duymak-tadır. Murat’dan hayır gelmeyeceğini söyler. Ertesi gün Murat bara gelir gece parası kaybolmuştur. Parasını Leyla’nın aldığını söyler onu suçlar. Leyla ise asıl suçlunun kendisi olduğunu kalbini çaldığını söyler. Murat özür diler beraber gezerler. Leyla şehri terk ederek bu hayattan kurtulmak ister.Murat ile nikahlanırlar. Murat annesi ile tanıştırır. Annesi bu işe pek sevinmemiştir. Annesi nasıl tanıştıklarını sorar Leyla gerçeği söyler. Bir türlü anlaşamazlar. Murat, Leyla için sık, sık annesi ile karşı karşıya gelir. Murat’ın amcasının oğlu Ekrem gelir annesinden para ister. Ekrem onları tebrik ederek tanışırlar. Leyla hamiledir, müjdeli haber Murat ve annesine verir herkes sevinir. Anne artık Layla’ya daha iyi davranır. Murat seyahate çıkacaktır, Leyla bu durumdan çok korkar. Murat gider, sürekli mektuplaşırlar. Kızları Gül dünyaya gelir. Murat’ın annesi Ekrem ile plan yaparak Leyla’yı tuzağa düşürüp evden kovarlar. Leyla tekrar bara gelerek işe başlar. Aradan yıllar geçer Gül büyümüştür. Murat Gül’ü sevmez, Annesi Murat’ın durumuna çok üzülür ve yaptıkları hatayı açıklar. Murat tekrar Leyla’yı aramaya başlar bütün barları gezer sonunda bulur. Leyla kendisinin aradığı kişi olmadığını söyler ama Murat peşini bırakmaz. Onu eve götürür kızının odasına girer ağlar, çıkar ve tekrar ben Leyla değilim diyerek çıkar yolda Murat’ın annesi ile karşılaşır, anne ondan özür diler, Gül arkadan anne diyerek seslenir. Leyla Kızına ve Murat’a sarılır."


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder