29 Ocak 2018 Pazartesi

ATEŞ PARÇASI (1971)

Yönetmen: Atıf Yılmaz
Senaryo: Bülent Oran, Atıf Yılmaz
Görüntü Yönetmeni: Çetin Tunca
Müzik: Metin Bükey
Yapım: Akün Film / İrfan Ünal

Asistan Rejisör: Zeki Ökten, Asistan: Erol Avcı, Sanat Yönetmeni: Sedat Kırmacı, Kamera Asistanı: Mustafa Kuzu, Işık Şefi: Erol Batıbeki, Seslendiren: Tuncer Aydınoğlu, Laboratuar Şefi: Recai Karataş, Laboratuar: Arif Özalp, Osman Bilen, Altan Sertesen, Nevzat Dişiaçık, Sadettin Özmutlu, Bedrettin Koç, Montaj: Özdemir Arıtan, Ses: Necip Sarıcıoğlu, Proıdüksiyon Amiri: Nuri Tunçel, Asistanı: Yusuf Çağatay, Şarkılar: Belkıs Özener, Set Ekibi: Kahraman Kongur, İsmet Özçınar, Nurettin Akgül, (Acar Film Stüdyosu’nda hazırlanmıştır.)

Oyuncular: Türkan Şoray (Azize), Kartal Tibet (Tarık Arman), Sevim Emre (Ayla), Hulusi Kentmen (Ulvi Arman), Nevin Nuray (Selma), Nubar Terziyan (tonton amca), Asım Nipton (Rasim), Necdet Yakın (Şakir), Leman Akçatepe (Şehnaz), Müjdat Gezen (palyaço), Nermin Özses, Nermin Denizci, Muzaffer Civan, Mine Sun, Ali Demir, Zeki Sezer, Özcan Bilge, Çocuk Oyuncu: Sedef Ecer “d:1955” (Mine)


Konu: Bir çadır tiyatrosunun gülü olan Azize yoksul, sıradan yaşamında küçük mutluluklar ve içten sevgilerle yetinmektedir. Mert, altın kalpli, güler yüzlü, düşük çeneli bir kızdır. Tiyatroda şarkı söyleyip soytarılık yaparak müşterileri eğlendirmektedir. Niyet tavşanının çektiği faldan yakında hayatının erkeğiyle tanışacağını öğrenir. Ve kısmeti yağmurlu bir gecede karşısına çıkar. Sosyetenin hızlı çapkınlarından Tarık, genç kızı mecburen arabasına alınca hayatları tahmin edemeyecekleri ölçüde değişecektir. Tarık hayatını allak bullak eden baş belasından bir türlü yakasını kurtaramaz. Azize ise ansızın hayatına giren bu fal prensine gönlünü çoktan kaptırmıştır. Ancak Tarık nişanlıdır ve Azize ile arasında kapanamayacak uçurumlar vardır. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder