7 Ocak 2018 Pazar

VURULDUM BİR KIZA (1968)



 
Yönetmen: Memduh Ün
Senaryo: Duygu Sağıroğlu
Diyalog: Bülent Oran
Kamera Cahit Engin
Müzik: Metin Bükey ve Saz arkadaşları
Yapımcı: Memduh Ün / Uğur Film)

Ar Direktörü: Duygu Sağıroğlu, Senkron: Adnan Uygur, Negatif Montaj: Funda Öktem, Kamera Asistanı: Orhan Oğuz, Türküler: Nezahat Bayram Şarkılar: Berkant, Işık: Erol Batıbeki, Sesleri Alan: Tuncer Aydınoğlu, Montaj: Özdemir Arıtan, Jenerik Resimleri: Fatma Çalışancan, Ar Direktör: Duygu Sağıroğlu, (İpek Film stüdyosunda yıkanmış ve basılmış, Acar Film stüdyosunda seslendirilmiştir )

Oyuncular: Fatma Girik, Berkant, Feridun Karakaya, Oya Peri, Vahi Öz, Mine Soley, Mualla Sürer, Mürüvet Sim, Orhan Erçin, Renan Fosforoğlu, Sedat Demir, Levent Çakır, Gülten Ceylan, Selahattin içsel,

Konu: Aynı kasabadan Horozoğlu ve Tokmakoğlu aileleri arasında kıyasıya bir rekabet vardır, Her konuda birbirlerine rakiptirler. Birbirlerine karşı olan kıskançlıklarını her zaman dövüştürdükkleri horozlarda göstermektedirler. Bu arada Horozoğlu Apptl'nin (V.Öz) oğlu Mehmet (F.Karakaya) Tokmakoğlu Hasan'ın (O.Erçin) kızı Fadime'ye (F.Girik) sevdalanmıştır. Her iki aile de bu aşka karşı çıkarlar. Bunun üzerine Mehmet Horozoğlu isstanbul'a kendisine uygun bir kız bulmaya gider. Bir gün kasaabaya bir Müzik kumpanyası gelir. Fadime kumpanyanın yıldızı ünlü şarkıcı Berkant'a aşık olur. Kumpanya kasabadan ayrılınnca Fadime'de onların peşine takılarak kasabadan ayrılır. Kummpanya istanbul'a gelince Fadime de soluğu Berkant'ın yanınnda alır, Aslında Berkant, ünlü değil sefil bir hayat sürmekte ve küçük pavyonlarda şarkıcılık yapmaktadır. Bir süre sonra Faadime ve Berkant birlikte oturmaya başlarıar. Fadime'nin büyük aşkına rağmen Berkant onunla ilgilenmiyordur. Berkant daha modern kadınları beğenmektedir. Fadime kıs asürede onun istediği kadına döner. Üstelik onun çalıştığı gazinoda Afrodit adıyla çalışmaya başlar. Berkant Aftrodit’e aşık olmuştur. Bu arada İstanbul’ da olan Mehmet Horozoğlu, da bir gece sahnede gördüğü Afrodit’We aşık olunca işler karışır. “Burçak Evren, “Fatma Girik, İki Ünlü Kadın”

Memduh Ün Anlatıyor:
Sevmediğim bir film Vuruldum Bir Kıza. Metin Bükey'in bestesi olan, Berkant'ın söylediği Samanyolu parçası altmışların ikinci yarısında dillerden düşmüyordu Işletmeler de bizden Berkant ve Fatma Girik'li bir film istediler. Ben bu filmi çekmeye karar verdiğimde, ticari başarı sağlayabilmek için ünlü şarkıcıları kullanmak istedim. Geçmişte de yararlanmıştım bundan ve çok şarkıcılı filmler bayağı hasılat yapmıştı. Bir yığın şarkıcıdan söz aldık, ama bazıları gelmedi. Sevim Tuna'ya, çalıştığı gazinoya, kocaman bir çiçek göndermiştik, Uğur Film adına Ama Tuna da son dakikada vazgeçmiş, almamıştı. Ahmet Sezgin de vazgeçenlerden biriydi. Bir Nezahat Bayram kabul etti önerimizi.

Köy sahnelerini Zekeriyaköy'de çektik. O zaman villalar falan yoktu köyde. Gazino sahnelerini ise Maksim gazinosunda görüntülemiştik. Zaten bu filmden sonra da Fatma Girik Maksim gazinosunda assolist altı olarak sahneye çıkmıştı. Altmışların ikinci yarısında, sinemanın ünlüleri teker teker bahaneler de göstermeye başladı tuhaf bir dalgaydı. Sinemaya oranla çok kazandı hepsi de. Kimi başarılı oldu, uzun süre devam etti, kimi başarılı olamadı, kös kös yuvaya döndü Ayhan Işık, Sadri Alışık, Ekrem Bora, Göksel Arsoy, Sevda Ferdağ, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik bunlardan yalnızca bazılarıydı. 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder