7 Ocak 2018 Pazar

YASEMİN'İN TATLI AŞKI (1968)




Yönetmen: Atıf Yılmaz
Senaryo Hulki Saner
Foto Direktörü: Gani Turanlı
Yapım: Saner Film/Hulki Saner

Müzik: Erol Büyükburç ve orkestrası, Sesleri Aları: Samim Değer, Engin Temizer, Kamera Asistanları: Ender Turgut, Raif Aydın, Işık Şefi: Recep Köse, Prodüksiyon Amiri: Yusuf Çağatay , Montaj, Senkron: Aleko Aleksandru, Negatif Montaj: Hikmet Kuyucu, Renk Uzmanı: Turgut Ören, Zihniye Ören, Baş Yazılar: Artun Yeres, (Süperfon stüdyosunda seslendirilmiş, Saner Film renkli laboratuarında hazırlanmıştır.)

Oyuncular: Hülya Koçyiğit, Erol Büyükburç, Ali Şen, Hüseyin Baradan, Birsen Ayda, Yaşar Şener, Nevzat Okçugil, Necdet Tosun, Renan Fosforoğlu, Haluk Orçun, Taliha Saltı, Aynur Aydan,

Konu: Hüsamettin bütün altınlarını köpek kulübesinin altına saklamıştır, kendisi oldukça cimridir, her gün köpek kulübesine girer altınlarını sever. Köpeğinin adı da altındır. Aynı zamanda tefecilikte yapmaktadır. Eski ortağı Muzaffer’e faizle para vermiştir, parasını alamayınca da ofisine haciz koymuştur. Ofisteki çiviye kadar söküp almıştır. Hüsamettin’in oğlu Erol ile Muzaffer’in kızı Yasemin birbirlerini sevmektedirler. Paraları olmadığı için dışarıda buluşurlar, yağmurda şemsiyenin altında otururlar. Erol gece kulüplerinde arkadaşları ile müzik yapıp şarkı söylemektedirler. Cimri babasından harçlık alamamaktadır. Evde yedikleri yemeğe bile karışmaktadır. Sıdıka isminde laf taşıyan bir kadın vardır. İki aileye sürekli laf taşımaktadır. Erol faizle para almak için Antikacıya müracaat eder, Antikacı aracılık yapmaktadır. Erol’un amacı Yasemin’leri bu zor durumdan kurtarmaktır. Tefecide babasıdır, ama ikisinin de birbirinden haberi yoktur. Erol babası adına hazine bonoları imzalar, babasının az bir ömrü kaldığını ve babası öldükten sonra da malları kendi adına kalacağını söyler. Hüsamettin de paranın bir kısmını peşin bir kısmını da eski eşya olarak vereceğini söyler. Erol mecburen kabul eder. İş buluşmaya gelmiştir. Hüsamettin ve Erol birbirlerini gördüklerinde kıyamet kopar. Hüsamettin demek az bir ömrüm kaldı ha, diyerek onu kovar. Erol ile Yasemin gizlice evlenirler. Erol’ların evinde Hizmetçi işten kovulmuştur, yeni bir Hizmetçi gereklidir. Erol, Yasemin’e söyler o da ona yakın olmak için kabul eder. Yasemin Sıdıka’nın yanına gider. Bir sırrı olduğunu ona söyleyeceğini ama bunu 20 gün gizlemesi gerektiğini söyler ve Kuran’a el bastırır. Sıdıka merakından kabul eder.

Yasemin Erol ile evlendiğini söyler. Yasemin, Hüsamettin ile iş için konuşur ve Hüsamettin beğenir işe başlar. Akşama misafir geleceğini söyler. Yemek hazırlamasını ister, ama evde yemek yapacak hiçbir malzeme yoktur. Aşçı çaresizdir. Yasemin İki su bir ekmek, iki ekmek bir biftek, der Hüsamettin bu fikri çok beğenir. Akşama misafir olarak Sıdıka gelir, Sıdıka Yasemin’i görünce şaşırır, Yasemin hemen Kuran’ı hatırlatır, Sıdıka mecburen susmak zorunda kalır. Kahya ile Hüsamettin’i yine Handan’ı izlemeye götürür. Erol ile Yasemin de kulüptedir. Babasının durumunu gören Erol ve Yasemin onları izlerler. Bu defa Handan evine götürür. Altınların yerini öğrenir. Hüsamettin evdeyken o gider kulübeden altınları alır. Handan’ın evine getirir ve Hüsamettin’i dışarıya çıkarır. Hüsamettin eve geldiğinde ilk olarak köpek kulübesine girer altınlara bakar yerinde bulamayınca kıyameti koparır. Erol aşçıya babasını oyalamasını söyler kendisi Handan’ın evine gider. Kahya ile konuşurlar, Kahyanın elinde silah vardır, bir anlık dalgınlığından faydalanan Erol tekme ile silahı düşürür, Kahya ile kavga ederler ve Kahyayı etkisiz hale getirir. Altınları alır babasına getirir. Hüsamettin sevinir. Mükafat olarak da oğluna eski kıyafetlerini verir. Yasemin Erol’un evine gelir, kapı kapalı olduğu için Erol penceresi zannederek yanlışlıkla Hüsamettin’in odasına girer. Hüsamettin arkası dönük uyumaktadır. Onu dürterek uyandırır. Karşısında Hüsamettin’i görünce panikler. Bu arada Erol’un sesi duyulur, Erol şişe elinde içerek odaya girer, Yasemin yorganı kafasına çeker. Erol Yaseminle evli olduğunu babasına söyler. Çıkar, Yasemin ayağa kalkar, Erol tekrar gelir onu görür tam bu sırada Muzaffer elinde silahla odaya girer. Hüsamettin ve Erol kaçar, Muzaffer peşinden kovalar. Salonda kavga başlar. Herkes yara bere içindedir ama iş tatlıya bağlanır. Düğün başlar dans ederler, Hüsamettin de Yasemin’in annesi ile dans eder." 



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder