27 Ocak 2018 Cumartesi

YUMURCAK KÖPRÜALTI ÇOCUĞU (1970)

Yönetmen: Türker İnanoğlu
Foto Direktörü: Çetin Gürtop
Senaryo: Erdoğan Tünaş, Fuat Özlüer
Yapım: Erler Film / Türker İnanoğlu

Oyuncular: Filiz Akın (Selma), Cüneyt Arkın (Nihat Ak), Necdet Tosun (Trafik Ahmet), Sedef Ecer (Ayşe), Sami Hazinses (Viraj Ali), Kadir Savun (Korna Mehmet), Adnan Mersinli (Stepne Recep), Nevin Nuray (Aysel Oynak), Behçet Nacar (Bekir), Hulusi Kentmen (Hilmi Orkan, Nubar Terziyan (Komiser), Haydar Karaer (Doktor), Ahmet Turgutlu (Dondurmacı), Lütfi Engin (Yoğurtçu), Mustafa Yavuz (Domatesci), Ali Seyhan, Nermin Özses (Komşu), Süha Doğan (Tayfur), Çocuk Oyuncu: İlker İnanoğlu (d:1965)

KONU: Taksi şoförü Nihat (Cüneyt Arkın) ile Selma (Filiz Akın) iki çocuklarıyla birlikte İstanbul'un kenar mahallerinde mutlu bir yaşam sürerler. Tek dertleri oğulları Yumurcak'ın gereğinden fazla yaramaz oluşudur. Yumurcak, yaşından beklenmedik bir haylazlıkla mahalleyi her gün birbirine katar. Arkadaşlarının topunu çalıp evlerin camını kırıp, dondurmacıdan, yoğurtçuya her bir esnafı arkasından koşturur. Annesiyle birlikte gittiği kadın hamalında bile uslu durmayıp tüm kadınları peşine takıp İstanbul'un ortasında peşinden koşturur. Babası Nihat ise oğlunun kumbarasına her gün attığı parayla onu yaramazlıklarından vazgeçirmeye çalışır ama bu da pek fazla bir işe yaramaz.


Bir gün Nihat'ın taksisine Aysel adlı bir pavyon kadını biner. Başı dertte olan kadını kurtaran Nihat sonra bu kadının şoförü olarak çalışmaya başlar. Pavyonun ortaklarından Bekir'in Aysel'de gözü vardır ama kadın bu tür ilişkiye yanaşmaz ve devamlı onu reddeder. Nihat aşırı alkollü olduğu için Aysel'i bir gece evine bırakır ve bir süre onunla birlikte olur. Bu sırada ortağını kıskanan diğer patron Bekir'i öldürüp Nihat'ın taksisinin bagajına koyar ve polise haber vererek genç adamın tutuklanmasına neden olur. Olay basına iki çılgın aşığın kıskançlık cinayeti olarak yansır. Mahkemede tanıklar olayı Nihat ve Aysel'in kurdukları bir tuzak olarak anlatınca, buna çok üzülen Selma (Filiz Akın) bir kaza sonucu gözlerini yitirir. Bu arada Yumurcak mahkemeye bakan hakimle konuşur ve kaza sonucu kör olan Selma'nın, hakimin yardımıyla ameliyat edilerek gözlerinin açılmasını sağlar. Diğer yandan cinayet silahı Nihat'ın ev bahçesine gizlice bırakılır; ama bunu gören Yumurcak silahı saklar. Sonra götürüp hakime teslim eder ve Nihat serbest bırakılır. Nihat ile hakim birlikte pavyona giderler. Katil, yani pavyonun patronun kaçmaya çalışır, Aysel onunla gitmeyince Yumurcak'ı rehin alır. Arkadaşları ile birlikte iz süren Nihat oğlunu kurtarır. Polis de gerçek katili yakalar. Korkulu günler ve saatler sonra ermiş, Yumurcak ve ailesi tekrar eski mutlu günlerine dönerler. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder