27 Şubat 2018 Salı

ÇULSUZ ALİ (1973)


Yönetmen: Sırrı Gültekin
Senaryo: Sadık Şendil
Kamera: Ali Uğur
Müzik: Muzaffer Özpınar
Yapım: Gültekin Film / Sırrı Gültekin

Oyuncular: Öztürk Serengil, Mine Mutlu, Özdemir Han, Süheyl Eğriboz, Münir Özkul, İsmail Varol, Yasemin Esmergül, Kadir Kök, Üç Hürel Topluluğu

Not: Üç Hürel; Onur, Haldun ve Feridun Hürel Kardeşler, 1963 yılında başladılar müziğe.

En büyükleri Haldun Hürel vurgulu sazları çalar. 8 Mayıs 1949 Trabzon doğumludur. Güzel Sanatlar Akademisi Seramik bölümünden mezun olmuştur. Vurgulu sazları çalan Haldun Hürel'in en büyük tutkusu sinemadır. Fotoroman ve sinema için birçok senaryo yazmıştır.

Ortanca kardeş Onur Hürel Bas gitar çalar. 1 Ocak 1948 Trabzon doğumludur. Güzel Sanatlar Akademisi Heykel Bölümünden mezundur. Müziğe akordeon çalarak başlayan Onur, sinirli bir micaza sahiptir. Yağmurda yürümekten, denizden ve sinemadan hoşlanır.

En küçükleri Feridun Hürel grubun vokalistidir. 30 Nisan 1951 Trabzon doğumludur. Güzel Sanatlar Akademisi Grafik Bölümünden mezundur. Topluluğun şarkıcısı ve saz-gitaristidir. Aynı zamanda da şarkıların söz ve müziğini de yazan Feridun Hürel'in en büyük hobisi fotoğrafçılıktır.
Hürel Kardeşlerin en büyük arzusu kimseye benzememek ve yepyeni , değişik bir müzik yapmaktı. İlk olarak "Biraderler" adlı amatör bir grup kurarak kendi bestelerini çaldılar. Daha sonra çeşitli profesyonel gruplarda çalmaya başladılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder