14 Şubat 2018 Çarşamba

GÜMÜŞ GERDANLIK (1972)

Yönetmen: Ülkü Erakalın
Senaryo: Bülent Oran
Foto Direktörü: Özdemir Öğüt
Kameraman: Nihat Çifteoğlu,
Yapım: Kervan Film/Ümit Utku

Kameraman Asistanı: Emine Sevgi, Müzik Direktörü: Metin Bükey, Reji Asistanı: Handan Adalı, Set Amiri: Hüseyin Çalışkan, Set Elemanları: Kahraman Korkut, Rahmi Erzurumlu, Seslendiren: Necip Sarıcıoğlu, Montaj: Celal Köse, Negatif Montaj: Ender Teker, Senkron: Mustafa Kent, Laboratuar Şefi: Hikmet Kuyucu, Laborant: Hayati Akbulut, Şarkılar: Nigâr Uluerer, Murat Soydan, Belkıs Özener, Prodüksiyon Amiri: Nuri Tuğ, (Ören Renki laboratuarlarında renklendirilmiş, Lâle film stüdyosunda seslendirilmiştir.)

Oyuncular: Murat Soydan, Zeynep Aksu, Çolpan İlhan, Metin Serezli, Aliye Rona, Diler Saraç, Handan Adalı, Muzaffer Yenen, Mahmure Handan, Rengin Arda, Aysel Gürel, Birbahar Kerigan, Özen Tutucu, Nuri Tuğ, Sibel Yücel (Hey Mecmuası sinema birincisi -1972), Fuat Soner (yeni bir kabiliyet) ve Nigâr Uluerer

Konu: Fuat ölüm döşeğinde, halasına daha evvel evlenmesine mani olduğu Selma’dan bir çocuğu olacağını söyleyerek ona sahip çıkmasını vasiyet eder. Yaşlı kadın çocuğa bakacağına, hayatını ona adayacağına söz verir. Doğar doğmaz da çocuğu Selma’dan koparıp Avrupa’ya kaçırır ve orada büyütür. Ancak küçük kızı hep hakir görür ve sevgisiz bırakır. Sevgi genç bir kız olunca yatılı kız lisesine başlar ama arkadaşlarıyla bir türlü uyum sağlayamaz. Ta ki öğrencilerden birinin ünlü bir sanatçı olan ağabeyi ile tanışana dek. İki genç ilk görüşte birbirine aşık olunca Sevgi için hayat adeta yeniden başlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder