3 Şubat 2018 Cumartesi

KEREM iLE ASLI (1971)

Senaryo ve Yönetmen: Orhan Elmas
Fotoğraf Direktörü: Gani Turanlı
Yapım: Uğur Film/Memduh Ün

Müzik: Abdullah Nail Bayşu Şarkılar: Ayten Şenol, Ömer Şan, Reji Asistanı: Namık Karakılıç, Ar Direktör: Güven Öktem, Sesleri Alan: Tuncer Aydınoğlu, Bican Afşar, Hakkı Arkan, Prodüksiyon Müdürü: Sabri Aslankara, Montaj: Özdemir Arıtan, Laboratuar Şefi: Recai Karataş, Laboratuar: Altan Sertesen, Arif Özalp, Saadettin Özmutlu, Nevzat Dişiaçık, Adnan Açıkalın, Osman Bilen, (Acar film Renkli Laboratuarlarında hazırlanmış ve seslendirilmiştir.)

Oyuncular: Fatma Girik, Kadir İnanır, Hayati Hamzaoğlu. Reha Yurdakul. Atıf Kaptan, Hasan Ceylan, Madalet Tibet, Nedret Güvenç, Suna Selen, Gülten Ceylan, İbrahim Kurt, Arap Celal

Konu: Çok eski zamanların birinde bir ülkenin hakanı (A. Kaptan) ile demirci Bektaş (R. Yurdakul) adlı ustanın hiç çocukları olmamaktadır. Bir gün her ikisinin de karısı hamile kalır. Hakan'ın Aslı (F. Girik) adını koyduğu bir kızı demirci Bektaş'ın ise Kerem (K. inanır) adında bir oğlu olur.
Hakan çocuğunun kız olduğunu herkesten saklar. Onu bir erkek gibi yetiştirir, Aslı artık kız olduğunu dahi unutmuştur, Bir gün Kerem ile karşılaşınca ilk kez aşkı öğrenir. Fakat babası bunu öğrenir öğrenmez Kerem'in gözlerinin kör edilmesini emreder. Aslı'yı da hapseder. Daha sonra ona gizlice aşık olan Kara Vezir'in (H. Hamzaoğlu) himayesine bırakır. Kara Vezir'in hedefi daha büyüktür. O hakanın tahtına göz dikmiştir. Kara vezir önce Kerem'i ülkeden kovar, içindeki aşkı bitirmeyen Aslı'yı da bir daha istemez ve onu da kovar. iki sevgili çok uzun mücadeleler sonunda kavuşurlar. Karavezır, hakanı öldürmüş ve tahta oturmuştur. Sıra Aslı'yı elde etmeye gelmiştir. Fakat Aslı Kerem ile kaçmaktadır. Kara vezir onların teslim olmalarını sağlamak için demirci Bektaş'ı hapseder. “Burçak Evren, “İki Ün’lü Kadın Fatma Girik”




” 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder