18 Şubat 2018 Pazar

ÖLÜM NÖBET BEKLİYOR (1972)

Senaryo ve Yönetmen: Sırrı Gültekin
Kamera: Dinçer Önal
Yapım: Saltuk Film/Kadir Kesemen

Oyuncular: Hakan Balamir, Tülin Örsek, Sevinç Pekin, Şefik Döğen, Kamuran Yüce, Tuncer Necmioğlu, Elif Ozangil, Enver Dönmez, Nuri Sencer, Anuşka

Konu: Bir kadın polisle, bir casus şebekesinin öyküsü. Beyaz manto içinde sarı saçlarıyla külkedisi gibi bir kadın... "İncecik bilekler, iri gözler, tatlı, fakat kalınca bir ses... Bizi tanıştırdılar. Tam o sırada yanımıza gelen bir garson geldi. Dolly'ye, «Bir film prodüktörü sizinle görüşmek istiyor. Buyrun kartvizitini...» dedi

Hepimiz baktık. Üstünde, «Prodüktör-Rejisör Sırrı Gültekin» yazıyor. Dolly, ayağa kalktı, garsona, «Hemen konuşalım, bekletmeyin » dedi.  Gültekin Film firmasının sahibi Sırrı Gültekin her zamanki şık giyinişiyle kapıda göründü. Kendini tanıttı. Ellerimizi uzattık, toka ettik. Başladık konuşmaya... Şimdiye kadar yerli filim dünyamıza Bülent Oran, Kenan Pars, Ahmet Mekin, Göksel Arsoy, Evrim Fer, Erol Tezeren, Münir Özkul gibi değerli sanatçıları yaptığı filmlerle tanıtmış olan Sırrı Gültekin, hemen maksadını söyledi:- «Sinyorina Dolly, bir Türk filminde oynar mısınız?» Dolly, önce şaşırdı, sonra kendini topladı. «Daha önce üç tecrübe filminde rol aldım. Film çevirmiş sayılmam. Beyazperdeye geçersem ancak büyük roller oynamak isterim. Siz bana böyle bir rol verebilir misiniz?» diye sordu.

Podüktör Sırrı Gültekin, son yaptığı «İnatçı Gelin» filminde Selda Alkor'a 10.000 lira ödediğini söyledi. Dolly bu fiyat dolara çevrilince az buldu. Sırrı Gültekin de buna karşılık, «Sizi Tunç Okan'la karşılıklı oynatacağım. Ona da 10.000 lira vereceğim için daha fazla veremem, çünkü bizim memlekette adettir, kadın yıldızlar erkek yıldızlardan daha fazla para alamazlar» dedi. Pazarlık epeyce sürdü, ama sonunda Dolly, «Eğer filmin bir kopyasını bana verirseniz razı olurum, çünkü ben onu dublaj yaptırır, Avrupa'da gösterebilirim» dedi.

Dolly, filmin adını öğrenmek istedi. Sırrı Gültekin, «Filmimizin ismi, konusu, senaryosu şimdiden bellidir. Adı, 'Ölüm Nöbet Bekliyor'" dedi. Bu söz üzerine filmin adına kadehler kaldırıldı. Böylece, mutlu olay başlarken, güzel kadın sıkıntısı çeken yerli filmcilik, diğer ülkelerden gelmiş erkekten bozma güzellere de kapılarını açmak zorunda kaldı. KynEnis Rıza Olcayto - Ses Dergisi -2 Nisan 1966) (Kaynak: www.turknostalji.com) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder