20 Şubat 2018 Salı

RÜYALAR GERÇEK OLSA (1972)


Yönetmen: Hulki Saner
Senaryo: Oksal Pekmezoğlu
Foto Direktörü: Çetin Tunca
Müzik: Hulki Saner
Yapım: Saner Film / Hulki Saner

Set Amiri: Basri Büyükcan, Set Yardımcıları: Haliil Dede, Ömer Bubu, Nasuhi Keçeci, Prodüksiyon Amiri: Şerif Ablak, Prodüksiyon Asistanı: Engin Demirçubuk, Kameraman: Tosun Bayrı, Işık Şefi: İlyas Kurtoğlu, “Rüyalar Gerçek Olsa” şarkısı söz ve Müzik: Hulki Saner, Okuyan: Emel Sayın, Seslendiren: Yorgo İliadis, Renk Uzmanı: Mengü Yeğin, Montaj Senkron: Turgut İnangiray, Negatif Montaj: Sezai Elmaskaya, Laboratuar Şefi: Metin Eren, Laboratuar: Hasan Ören, Abdullah Akdeniz, Selahattin Kaya, Cihat Demir, Adil Yılmaz, Asistan Rejisör: Oksal Pekmezoğlu, (Saner Film Stüdyosu Renkli laboratuarında hazırlanmış, Süperfon’da seslendirilmiştir )

Oyuncular: Engin Çağlar, Esen Püsküllü, Müjdat Gezen, Kayhan Yıldızoğlu, Saadet Sun, Hulusi Kentmen, Renan Fosforoğlu, Hasan Ceylan, Muzaffer Yenen, Nilgün Ceylan, Haluk Orçun, Hamit Has, Madelet Tibet, Sabahat İzgü, Semra Gonca, Sabahat Işık,

Konu: Orhan’ın yatalak amcası vardır sürekli Doktor başındadır. Orhan’a ölmeden iyi bir kızla evlenmesin ister. Orhan’ın Nesrin adında bir sevgilisi vardır, onun amacı servete konmaktır. Diğer tarafta Orhan’ı karşılıksız seven, Çamaşırcının kızı Zeynep vardır. Sürekli Orhan’ı uzaktan sevmektedir. Evde, Uşak Rıza, Aşçı ve yardımcılar vardır. Orhan""ın sevgilisi yurt dışına gitmek ister, Orhan gitmemesini beklemesini söyler ama o gider. Bu arada Amca iyice fenalaşır ve hemen Orhan""a nişanlısını görmek istediğini söyler. Bu arada Zeyneb’in Orhan’a yanık olduğunu bilen Uşak Rıza nişanlı olarak Zeynep’i tanıştırmasını önerir. Orhan kabul eder. Ve Orhan nişanlısı olarak Amcasına Zeynep’i tanıştırır. Müfit Nesrin’i arayarak derhal dönmesini işlerin karıştığını bildirir. Nesrin döner. Birkaç gün sonra Amca iyileşir, Orhan, Zeynep’e bu oyuna biraz daha idare etmesini ister. Zeynep kabul eder. Orhan ve Rıza Zeynep’e nasıl konuşacağını, oturacağını, yürüyeceğini, yemek yiyeceğini ve konuşacağını öğretirler. Bir parti vardır. Nesrin ve Orhan dans etmektedir. Müfit Zeynep’i dansa kaldırır. Zeynep istemez ama Orhan’ı kıramaz, Müfit Zeynep’i öpmeye çalışır, Zeynep tokat atar ve çıkar. Amca parti verir, konuklar gelmiştir. Amca ile Zeynep merdivenlerden inerler, Zeynep güzelliği ile herkesi şaşırtır, Uşak Rıza ilk başta tanımaz. Amca misafirlere Oğlum ve Gelinim diye tanıştırır. Sanatçı çıkar opera bir parça okur. Nesrin bu durumdan pay çıkarmak ister ve Zeynep’i takdim ederek bir parça söyleyeceğini bildirir. Zeynep istemese de mecburen çıkar şarkısını okur davetliler büyük bir hayranlıkla onu dinler. Şarkı bitiminde bütün erkekler Zeynep’in etrafına gelir ve dans etmek için sıraya girerler. Orhan çok kıskanmıştır. Orhan ve Zeynep oranda dolaşır, gezerler. Orhan ve Rıza Müfit ve Nesrin’e bir oyun oynarlar. Rıza kılık değiştirerek kendisini Zengin bir eski arkadaşı olarak tanıştırır. Her laf arasında Rıza Müfit’e vurur, Müfit de arkadaşının zengin olduğunu duyunca mecburen bu dayaklara katlanır. Nesrin gelir ve Rıza’yı tanır, Bu defa Müfit Rıza’ya vurmaya başlayınca Orhan’ı çağırır, Orhan gelir ve beraber Müfit’i döverler. Zeynep evden ayrılır. Orhan ve Rıza onu her yerde ararlar. Bir evin önünde dururlar. Bir çocuk kapıyı açar, annesinin hasta olduğunu söyler, babası gelir, Orhan iyice üzülmüştür. Evde herkes üzgündür, Orhan artık dayanamayacağını ve şehri terk edeceğini söyler. Bavulları alır, Amcası vapurda kendisini beklemesini söyler. Vapurda Amca ile Orhan konuşur, Zeynep gizlenerek onların yanına gelir, Orhan arkası dönüktür, Amca gider Zeynep yanına gelir, Orhan arkasını döndüğünde Zeynep""i görür. Sarılırlar. Sarılmalarına Amca mani olur. Kaptanı çağırırlar Nikahları kıyılır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder