5 Şubat 2018 Pazartesi

SOLAN BiR YAPRAK GiBi (1971)

Yönetmen: Mehmet Dinler
Senaryo: Burhan Bolan
Foto Direktörü: Kriton ilyadis
Müzik: Metin Bükey
Yapım: Melek Film/Şahan Haki
Berç Arman Kürkçüyan

Montaj: Özdemir Arıtan, Sesleri Alan: Tuncer Aydınoğlu, Bican Avşar, Laboratuar Şefi: Recai Karataş, Stüdyo Elemanları: Arif Özalp, Nevzat Dişiaçık, Osman Bilen, Ali Çiçek, Işıklar: Kenan Özyılmaz, Ar Direktör: Stavro Yuanidis. Reji Asistanları: Arif Eriş, Stepan Özçetinkaya, Kamera Asistanı: Abdullah Gürek, Dublajı İdare Eden: Zafer Önen, Prodüksiyon Amiri: Semih Sarıoğlu, Şarkılar: Belkıs Özener (Acar Film Renkli Laboratuarında Hazırlanmış)

Oyuncular: Fatma Girik, Tarık Akan, Münir Özkul, Melek Görgün, Muzaffer Tema, Nubar Terziyan, Zafer Önen, Muammer Gözalan, Muadelet Tibet, Yaşar Şener, Vahit Volkan, Meral Kurtuluş, Erdoğan Üçkaya, Nermin Özses, Çocuk Oyuncu: Ömercik (Ömer Dönmez, d:1959)


Konu: Şarkıcı Şermin (F. Girik) ile onun saz ekibinde çalan Murat (T.Akan) evlenmeye karar verirler. Tam nişan akşamı polis Ömer (Ömercik) adında küçük bir çocuğu eve getirir. Bu çocuk Şermin'i annesi olarak tanımaktadır. Murat nişanı bozar ve ayrılırlar. Murat bu çocuk hakkında araştırma yapar. Topladığı bilgiler gerçekten de çocuğun annesinin Şermin olduğunu göstermektedir. Şermin Ömer'i de yanına alıp İstanbul dışındaki yazlık evine götürür. Küçük Ömer burada Kemal (M. Tema) adında biriyle tanışır. Kemal onunla ve Şermin'le kısa zamanda dostluk kurar. Amacı zengin kadınlardan para yemek olan Kemal bir süre sonra Şermin'e evlenme teklif eder. Şermin cevap vermez. Aradan zaman geçer. Ve olaylar gelişerek devam eder. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder