25 Mart 2018 Pazar

APTAL ŞAMPİYON (1975)


Yönetmen: Hulki Saner
Senaryo: Adnan Saner
Foto Direktörü: Rafet Şiriner
Yapım: Saner Film/Hulki Saner

Hikâye: Hulki Saner, Esen Püsküllü, Diyalog: Müjdat Gezen, Yönetmen Asst.: Engin Temizer, Kamera Asst.: Taci Saraç, Ses Yönetmeni: Necip Sarıcıoğlu, Montaj-Senkron: İsmail kalkan, Mevlut Koçak Laboratuar: Türker Vatan, Hasan Örnek, Selahattin Kaya, Abdullah Akdeniz, İsmet Tomaçgil, Set Amiri: Kadir Akgünlü, Set Yardımcısı: Nurettin Akpul, Işık Şefi: İsmet Yurtçu, Işık asst.: Fevzi Sakallı, Prodüksiyon Amiri: Şerif Ablak, Prod. Asst.: Ergin Demirçubuk, Süpervisör: Adnan Saner (Yeni Stüdyoda hazırlanmıştır).

Oyuncular: Müjdat Gezen (Muttalip), Ülkü Özen (Lu), Hülya Şengül (Nermin), Yavuz Selekman (Demircan), Zeki Alpan (Pong), Hamit Has (Garip), Eşref Vural, Zeki Alpan, Hamit Has, Şener Şen (Tong), İbrahim Kurt, Süheyl Eğriboz, Oktar Durukan (Kencin Park), Kudret Karadağ, Ziya Akelli, Ata Saka, Perihan Ateş, Hakkı Koşar (Hakkı Abi), Karate Yönetmeni ve misafir sanatçı Hakkı Koşar ve talebeleri .

Konu: Garip ve Muttalip otomobil ta-mircisinde çıraklık yapıyorlardır. Ama özellikle sürekli işten kaytarmaları yüzün-den ustaları tarafından azarlanıyorlar ve hatta dövülüyorlardır. Ustalarının oğlu Demircan çok güçlü ve dövüşmesini çok iyi bilen bir gençtir. Ayrıca Muttalip'in sevgilisi Nermin'in de nişanlısıdır. Hiç bir işi yetiştirememeleri, işte sürekli dalga geçmeleri ve son olarak da bir gün Muttalip'in tamir için gelen bir araç-la Nermin'i alıp gezmeye çıkarması; ikisinin de işten kovulmasına yol açar. Sonra sarhoş bir şekilde dükkana gelen ikilimiz de Demircan tarafından fena şekilde dövülür. Bunun üzerine Garip Muttalip'e karate öğrenmelerini önerir. Bu sayede Demircan'dan dayak yemekten kurtulabileceklerini düşünürler. Diğer taraftan İstanbul'da olacak karete şampiyonası için de dünya şampiyonu Wang Çu hazırlanıyordur. Ama düşmanı gelip o hazırlanırken bu turnuvaya katılmamasını eğer katılırsa öldürüleceğini söyler. Bunu üstüne Wang Çu'nun ustaları İstanbul'a erken gelip birçözüm yolu bulmayı düşünürler. İstanbul'a gittiklerinde şans eseri Muttalip ve Garip'in yazıldığı karete salonuna misafir olarak giderler. Muttalip'i gördükleri gibi Wang Çu'nun aynısı olduğunu farkederler ve akıllarına çok iyi bir fikir gelir Muttalip'i Wang Çu'nun yerine geçirerek Wang Çu'yu turnavaya kadar koruyabileceklerdir. Bu iş için Muttalip'e 300 bin lira önerirler. Muttalip için bu para çok önemli bir meblağdır. Bu yüz-den fazla sorgulamadan bu teklifi kabul eder. Bundan sonra Muttalip'in yeni dertleri Wang Çu'nun sevgilisi Kıskanç Lu ve sert antrenörüdür. Muttalip bir yandan Çin kültürünün getirdikleri bazı saçma şeylerle uğraşıyor, Kıskanç Lu'nun aşırı kıskançlıklarıyla boğuşuyorken, bir yandan da antrenörünün sürekli azarlamaları ve dayatmalarıyla birlikte çalışmaya, kendini öldürmeye çalışan bir grup insandan kaçmaya çalışıyordu. Buna rağmen Wang Çu bir teknede geyşalarıyla alem yapmaktadır. Fakat bu uzun sürmez Wang Çu'nun düşmanları bu oyunu keşfederler ve bulup ger-çek Wang Çu'yu öldürürler. Artık Muttalip'in parayı alması için tek şansı turnuvayı kazanmaktır. Bunun için usta-larının Wang Çu'ya yaptıkları eski bir Çin büyüsüyle Muttalip bütün engelleri aşar.

En sonda da Demircan'ı yenip şampiyon olur ve parasını alır. Daha sonra ise kimliğini açıklar. Bundan sonra artık oto tamircisini alıp ustasını ve Demircan'ı orada çalıştırırken kendisi Nermin ile beraber olabilecektir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder