15 Mart 2018 Perşembe

BEŞ TAVUK BİR HOROZ (1974)


Senaryo ve Yönetmen: Oksal Pekmezoğlu
Foto Direktörü Özdemir Öğüt, Necati İlktaç
Yapım: Nur Film, / Nuri Yılmaz

Jenerik: Çizgi Reklam, Set Ekibi: Necati Bostancı, Hakan Akyol, İbrahim Bostancı, Prodüksiyon Amiri: Şahin Gök, Asistan Rejisör, Korhan Yurtsever, Reji Asistanı: Ahmet Okay, Kameraman: Mustafa Akergül, Işık Şefi: İlhan Aslım, Laboratuar: Hasan Örnek, Selahattin Kaya, Abdullah Akdeniz, İsmet Tomaçgil, Montaj: Korhan Yurtsever, Senkron: İsmail kalkan, Mevlüt Koçak, Renk Uzmanı: Türker Vatan, Ses Mühendisi: Necip Sarıcıoğlu, Asistanı: Ender Teker, Müzik Direktörü: Metin Bükey, (Yeni Stüdyo seslendirme ve renkli film laboratuvarlarında hazırlanmıştır)

Oyuncular: Sermet Serdengeçti, Nebahat Çehre, Fatma Belgen, Mine Mutlu, Seyyal Taner, Senar Seven, Münir Özkul, Feridun Çölgeçen , Mürüvvet Sim, Zeki Alasya, Gülten Ceylan, Cevat Kurtuluş, Gönül Tansel, Hakkı Kıvanç, Yaşar Şener, Nezihe Güler, Hüseyin Mandal, Arif Eriş,

► TIcari bakımdan büyük kasa geliri elde eden "Ne Şeker Şey"in çizgisini taşıyan film, Kemal Film'in platosunda çekilmişdi. Bir şan tiyatrosunda çalışan balerin kızların hayatları hikaye edilmektedir. Bugüne kadar alşıla geldiği gibi iki ya da üçü geçmeyen başroldeki ünlü sayısı bu filmle daha da artmış, bol yıldızlı filmler dönemi başlamıştı.

Yıllarını sinemaya vermiş ve Usta'nın birçok filminde de rol almış bir oyuncu olan rahmetli Hayri Caner, "Yeşilçam Filmleri" adlı kitabında bu film hakkında şunları söylüyor:

"O yıllarda güldürüde bir Kemal Film ekolü vardı. Bunların yaratıcısı da Osman Seden' di. 'Ne Şeker Şey', 'Badem Şekeri' ve 'Beş Şeker Kız'... Seden'in kendisi de çok şeker bir insandır. (Avantür filmlerindeki sadizmi hariç. O filmlerde kemik sesleri gelir. Oyuncu olarak böyle bir filmde çalıştığım bir keresinde, eve kan-revan içinde döndüğümde, rahmetli anam ağlamıştı...)" Kemal Film'in platosunda çevrilen filmden ve Fatma Girik'ten bir anı: "O günlerin Yeşilçam'ı çok başkaydı. Dostluk ve sevgi dolu filmler yaptık. 'Beş Şeker Kız'da başrolü aynadım. Leyla Sayar, Selma Güneri, Sevda Ferdağ ve Candan'la hep birbirimize yardımcı olduk. Evet, soğuk bir kış gününde revü sahnesi çekiyorduk. Platoda donuyoruz. Çektiğimiz sahnelerde mayo giymem gerekiyor. Ses Opereti'nin koreografı Jak Biçaçi düzenliyor sahneleri. Durmadan dans provaları... Günün soğuğunu, ispirto dökülmüş pamukların üzerinde kızartılan sucuklu ekmeklerle gidermeye çalışıyoruz... Yeşilçam'dan tam bir nostalji.... Bir gün kanallardan birinde 'Beş Şeker Kız'a rastlarsanız, belki de canınız sucuklu ekmek ister..."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder