25 Mart 2018 Pazar

BİR DEFA YETMEZ HEMŞERİM (1975)


Senaryo ve Yönetmen:A. Remzi Jöntürk
Foto Direktörü:Sedat Ülker
Yapım:Kervan Film/Ümit Utku

Asistan Rejisör, Samim Utku, Işıklar: Aslan Yıldız, Jenerik: Refik Onubil, Sesleri Alan: Tuncer Aydınoğlu, Bican Avşar, Laboratuar Şefi: Recai Karataş, Altan Sertesen, Montaj Şefi: Özdemir Arıkan, Prodüksiyon Amiri: İsmail Konca, (Acar Film renkli laboratarlarında hazırlanmış ve seslendirilmiştir)

Oyuncular: Hakan Balamir, Meral Orhonsay, Ülkü Ülker, Mete İnselel, Kenan Pars, Attila Ergün, Muazzez Arçay, İhsan Gedik, Dolgan Sezer, Necip Tekçe, Muharrem Gürses, Osman Han, Mustafa yavuz, Cemal Gonca, Defne Dilek, Can Dirim, M. Ali Güngör, Küçük Yıldız: Funda Ersin

Konu: Filmde, Yakup’un yıllar sonra Dilaver ve Çilli Avni’den aldığı intikam konu edilir. Hapishaneden çıktıktan sonra kendi halinde, kederli ve yoksul bir hayat yaşayan Gariplerin Yakup, bir gün Nazik isminde birinden iş teklifi alır. Yapacağı iş, bir cinayet işlemektir. Yakup, teklifi duyar duymaz reddeder. Fakat öldürülecek kişinin adını öğrenince kararını değiştirir. Öldürülmesi istenen Dilaver ve Çilli Avni, yıllar önce Yakup’un karısına tecavüz edip öldürmüştür. Bir kaçakçının isteği üzerine işlenmesi istenen cinayet, bir intikama dönüşecektir. (Aslan Erdem)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder