29 Mart 2018 Perşembe

ERKEK KAZIM (1975)


Senaryo ve Yönetmen:Tanju Gürsu
Kamera:Sertaç Karan
Yapım:Gürsu Film/Tanju Gürsu

Oyuncular: Aydemir Akbaş, Aynur Akarsu, Dolgan Sezer, Samuray, Alev Altın, Betül Aşçıoğlu, Yüksel Gözen, Erdinç Akbaş, Ali Demir

► Eski hoparlörden bir kült plak çalmaktadır "Boş ver, boş ver arkadaş" Film be-yaz badanalı duvarda (perde) başlar... Jenerik akmakta.. Erkek Kazım. Konu Jerry Lewis'in eski bir filminden arak, kimya laboratuvarında bir kaza oluyor, bütün dünyadaki erkekler iktidarsız kalıyor, bundan etkilenmeyen tek kişi Kazım. (Aydemir Akbaş) Bütün kadınlar peşine düşüyor. Aslında konu matrak! Fakat banal espriler bayıyor da bayıyor... Kazım kadınlardan illallah diyar, yüksekçe bir yerden bağırıyor "Söyleyin kadınlar ne lazım!" Kadınlar hep bir ağızdan cevap veriyorlar "Sen lazımsın Kazım!" Başka bir sahnede kadınlar manav kuyruğundalar.

 Erkeksizlikten hıyara, patlıcana talep artmış, karaborsa olmuş. (Anladın mı?) Zeka dolu espriler... Aydemir Akbaş "Eğer astronot olsam ilk işim dünyanın üstüne sıçmak olurdu" diyor, bunu yapıyordu. Tek başına değil, suç ortakları vardı. İlk Erkek Kazım filminde Ali Poyrazoğlu oynuyor, Aydemir Akbaş küçük bir rolde tek bir lafı var, "konuşma ulan" diyor sık sık. Film Adana'da oynuyor, seyirci her "konuşma ulan"dan sonra kahkahayı basıyor. Sinemadan çıkan seyirci/er "konuşma ulan" diye bağırıyr yollarda, slogan oluyor "konuşma ulan". Adanalı işletmeciler farkına varıyor bunun, hemen İstanbullu yapımcılara Aydemir Akbaşlı film sipariş ediyorlar... İşte böyle bütün çarpıklığına rağmen, kadınlar konusunda başarılı, bir umut veriyor şehrin Kazım'larına ...”Osman Cavcı “Yanlış Anlaşılmış Filmler”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder