22 Mart 2018 Perşembe

EZİLİŞ (1974)


Senaryo ve Yönetmen: Birol Işın
Görüntü Yönetmeni: Muzaffer Turan
Yapım: Net Film/Birol Işın,

Yönetmen Yardımcıları: Ferhat Bakır, Necla Soylu, Kamera Asistanı: Ender Turgut, Negatif Yıkama: Kaya Ören, Renk Uzmanı: Kamil Kutay, Negatif Montaj: Ömer Aksu, Dublaj Yönetmeni: Barış Ören, (Ören Film Stüdyolarında hazırlanmıştır)

Oyuncular: Fatma Belgen, Birol Işın, Atilla Ergün, Arzu Aykut, Necip Tekçe, Mustafa Özkaya, Necla Sarmanlı, Eyüp Yeşilçimen, Şefika Belgen, Kezban İncesu, Mehmet Karadeniz, Hazma Abi, Işık Dede, Gülay Işın

Konu: Saadet kötü adamlar tarafından arabayla kaçırılırken rastlantı eseri orada bulunan Birol onu kötü adamların elinden kurtarmaya başarır. Daha sonra arabayı alıp deniz kenarına çeker orada düşünüp dinlenirken hem hayatı hem de Birol hakkında yanlış fikirlere varmasından dolayı Saadet intihar etmeye çalışır ama bu esnada Birol tarafından kurtarılır. Daha sonra Birol'a hayat hikayesini anlatır. Hayat kadınlığı yaptırılan Saadet kendisini bu hayattan kurtarması için Birol'a yalvarır. Onun çok mert bir insan olduğunu anlar. Daha sonra Birol tereddüt etmeden onu alır ve evine götürür ama daha yoldalarken dedikodular başlar mahalle ahalisinden. Daha sonra evdeki koltuk değnekli abisinin Saadeti tanıması üzerine onunla da kavga eder. Abi bu kadının aileyi yok edeceğini düşünmektedir. Birol'un eşi Suna kadına acımıştır bir yandan ama mahallenin tepkisinden ve başlarına gelebilecek kötü şeylerden o da çekinmektedir ama Birol'a bunu asla belli etmemiştir. Bu esnada Saadet de hayatının en mutlu ve huzurlu anlarını yaşıyordur onlarla birlikte yıllarca özlemini kurduğu ev işleri, çocuklarla birlikte istediği aile ortamına kavuşmuştur. Ancak bu mutluluk uzun sürmeyecektir. Yerlerini keşfeden kötü adamlar mahalleden de aldığı destekle Birol'a ve ailesine her yerden saldırmaya başlarlar. Önce gece evi taşlanan ve aşağılanan Birol'u Suna sakinleştirmeyi başarır. Sonra elinde kemerlerle bir çok kişinin birden saldırısına uğrayacaktır Birol. Ama en sonunda artık her şeyin sonun getirecek olay yaşanır. Kötü adamlar bu sefer de Birol evde değilken evine gidip Saadeti zorla almaya çalışırlar ve Saadeti vermeyi reddeden Suna ve Birol'un abisini öldürürler. Bunu hissedip evine giden Birol kötü manzarayı gördüğünde çıldırır ve her şeyin üzerine yemin eder öcünü alacağına. Daha sonra Saadet'in izinden adamlara ulaşır ve liderleri dışındaki tüm adamları yere serer. Kötü adamların lideriyle olan kavgasında da zor durumda kalır. Saadet ona yardım etmeye gelecektir kendini kurtarıp ama artık çok geçtir. Bunun üzerine Saadet de herşeyini kaybetmiştir. O da filmin başında Birol tarafından kurtarıldığı yerde hayatına son verir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder