29 Mart 2018 Perşembe

GECE KUŞU ZEHRA (1975)


Yönetmen:Arşavir Alyanak
Senaryo:K. Alyanak
Kameraman: Abdullah Gürek
Yapım:Melek Film/Şahan Haki

Eser: M. Karataş, Yönetmen Asistanı: Arif Erkuş, Kamera Asistanı: Galip, Işık Şefi: Kahraman Kongor, Set Ekibi: Ömer Bubu, Hacı Kahraman, Günay Gün, Sesleri Alan: Tuncer Aydınoğlu; Bican Avşar, Montaj: Arif Özalp, Dublajı İdare Eden, Zafer Önen, Laboratuar Şefi: Recai Kara, Prodüksiyon Amiri: Semih Sarıoğlu, (Acar Film Stüdyosunda hazırlanmıştır)

Oyuncular: Tarık Akan, Hale Soygazi, Münir Özkul, Süleyman Turan, Adile Naşit, Fatma Belgen, Nubar Terziyan, Zafer Önen, Hakkı Kıvanç, Hasan Demirkol, Kamer Sadık, Suat Karçal, Yaşar Şener, İhsan Gedik, Niyazi Gökdere, İbrahim Kurt,

Konu: Filmde, tatile giden Ferit ile orada tanıştığı Zehra’nın birbirilerine âşık olmaları konu edilir. Ferit piyangodan kazandığı para ile bir araba alır. Hemen arkadaşları Nejat ve Suzan ile birlikte tatile çıkar. Otele girerken karşılaştığı bir kadın, Ferit’i çok etkiler. Ardından bu kadını daha sık görmeye başlar. Sonunda bir akşam kumar masasında tanışırlar. Semra, Abdüllatif Kalkan isminde Adanalı bir tüccarla evlidir. Aynı gece Semra, Ferit’in odasına gelir. Fakat Semra, odaya Ferit’in sandığı gibi âşık olduğu için gelmemiştir. Ferit’in odadan ayrılığı bir anda, Semra Ferit’in tüm parasını çalar. Ferit, Semra’yı yakalayınca hikâyesini dinler. Asıl ismi Zehra olan bu kadın, kocası diye tanıttığı amcası ile hırsızlık yapmaktadır. Ancak Zehra ile Ferit’in arasında başlayan aşk ilişkisi, her şeyi değiştirecektir. (Aslan Erdem)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder