29 Mart 2018 Perşembe

GÜLER MİSİN AĞLAR MISIN (1975)


Yönetmen:Osman F. Seden
Senaryo:Ahmet Üstel
Kamera:Erdoğan Engin
Yapım:Erman Film/Hürrem Erman

Müzik: Cahit Berkay ve arkadaşları, Reji Asistanı: Arif Erkuş, Kamera Asistanı: Orhan Oğuz, Ar Direktör: Erdil Demirbağ, Teknik Ekip: Nejat Buvan, Mustafa Kıtır, Turan Durmuş, Işık Şefi: Halit Aysan, Prodüksiyon Amiri: Avni Turan, Asistan: Bilal Gülcan, Sesleri Alan: Necip Sarıcıoğlu, Asistanlar: Ender Teker, Erkan Esenboğa, Renk Uzmanı: Türker Vatan, Laboratuar: Hasan Örnek, Selahattin Kaya, Abdullah Akdeniz, İsmet Tümaçgil, Montaj-Senkron: İsmail kalkan, Mevlüt Koçak, Sabit Özergül, Negatif Montaj: Mahmut Eskici, Kâzım Kurt, (Yeni Stüdyo renkli laboratuvarlarında hazırlanmış ve seslendirilmiştir).

Oyuncular: Zeki Alasya, Metin Akpınar, Fatma Belgen, Kadir Savun, Neriman Köksal, Turgut Boralı, Ali Cağaloğlu, Ali Şen, Gönül Genç, Baki Tamer, Orhan Aydınbaş, Baki Tamer, Küçük İhsan Gedik, Ahmet Kostarika, Ahmet Kara-ca, Tevfik Şen, Güngör Ertür, Ali Demir, Yıldız: Gönül Genç,

Konu: Filmde, iki yakın arkadaşın çok sevdikleri Rasim Usta ve ailesi için yaptığı fedakârlıklar anlatır. Cemal Bey’in otelinde otel katibi olarak çalışan Metin ile inşaatta çalışan Zeki ayrılmaz iki dosttur. Cemal Bey daha çok kazanmak için mini golf tesisi kurmaya karar verir. Başına da Metin’i geçirmeyi düşünür. Aynı zamanda Metin, Rasim Usta’nın kızı Aysel’le evlenme plânları yapmaktadır. Tesisin yapılması için Rasim Usta’nın evinin yıkılması gerekir. Bunu duyan Zeki ve Metin her şeyi bırakarak Cemal Bey’e karşı çıkar. Zeki ve Metin, kasabadan ayrılmaya karar veren Rasim Usta ve ailesi için çare bulmaya çalışır. Bu sırada kasabaya gelen bir misafir her şeyi değiştirecektir. (Büşra Parça)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder