Powered By Blogger

9 Mart 2018 Cuma

GÜLLÜ GELİYOR GÜLLÜ (1973)


Yönetmen: Atıf Yılmaz
Senaryo: Erdoğan Tünaş
Eser: Ayşe Şaşa
Yapım: Akün Film / İrfan Ünal

Operatör: Çetin Tunca, Müzik: Metin Bükey, Reji Asistanı: Turgut Çeviker, Editör: Şerif Gören, Kamera Asistanı: Necdet Taşçıoğlu, Ar Direktör: Bülent Özsavaş, Renk Uzmanı: Turgut Ören, Ses Mühendisi: Yorgo İlliadis, Senkron: Osman Koşkan, Aleko Aleksandoru, Negatif Montaj: Hüsam Üren, Set Teknisyenleri: Ekrem Ülgen, Sadi Börüklü, Halil Dede, Hüseyin Gümüş, Şarkılar: Belkıs Özener, Türküler: Ziynet Sönmez, Prodüksiyon Amiri: Nuri Tunçel, (Ören Film Stüdyosunda Renklendirilmiştir.)

Oyuncular: Ediz Hun, Türkan Şoray, Bülent Kayabaş, Kemal Sunalp, Neriman Köksal, Sadettin Erbil, Neriman Köksal, İlhan Daner, Nubar Terziyan, Çetin Başaran, Yavuzer Çetinkaya, Muzaffer Civan, Selçuk Uluergüven, İhsan Yüce, Kemal Sunalp, Sabahat Işık, Oktay Yavuz, Lütfi Engin, Niyazi Gökdere, Yaşar Şener, Selçuk Uluergincan, Muzaffer Civan, Misafir Sanatçı: Feridun Çölgeçen,

Konu: Karadeniz'de bir köyde bir aile kan davası için erkekleri kalmadığından kızları Güllü'yü kanlılarını öldürmesi için görevlendirilir. Güllü, silahını bohçasına koyup kanlısını aramak için İstanbul'a gelir. Kanlısı Taka Nuri, çok zengin ve aynı zamanda çok yakışıklı bir adamdır. Güllü uzun aramalardan sonra Nuri'yi bulursa da Nuri devamlı kaçmaktadır. Bu kovalamaca sürerken Nuri ile Güllü birbirlerine aşık olurlar.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder