29 Mart 2018 Perşembe

HAŞHAŞ (1975)


Yönetmen:Ertem Göreç
Senaryo:Ayten Kuyululu
Foto Direktörü: Ali Uğur
Yapım:A Film ve Reklamcılık/Ayhan Işık

Prodüksiyon Amiri: Stefan Melikyan, Asistanı: Ercan Duman, Müzik: Şat Yapım/Şanar Yurdatapan, Attila Özdemiroğlu, Set Amiri: Hakan Akyol, Set Elemanları: Şahin Gök, Yılmaz Şekerbay, Hayrettin Akkaya, Funda Işık Servisi, Şef: İsmet Yurtçu, Yardımcılar: Fevzi Öcal, İsmail Gün, Reji Asistanı: Arif Erkuş, Kamera Asistanı: Ahmet Demir, Faruk Aksoy, Laboratuar: Recai Karataş, Altan Sertesen, Montaj Senkron: Arif Özalp, Seslendiren: Tuncer Aydınoğlu, Bican Avşar, İsmail Kara-taş (Acar Film stüdyosu renkli laboratu-arlarında hazırlanmış ve seslendirilmiştir. )

Oyuncular: Ayhan Işık (Şahin usta), Selen Büke, Hüseyin Peyda, Senih Orkan, Yavuz Selekman, Ertuğrul Bilda, Ertan Bulman, Muzaffer Yenen, Nur Ay, Nur Soylu, Beyhan Banarlı, Fadıl Garan, Ekrem Dümer, Yıldız Ege, Renan Fosforoğlu, Kayhan Yıldızoğlu, Diler Sa-raç, Yaşar Şener, Kudret Karadağ, İhsan Baysal, Hakkı Kıvanç, Muharrem Gürses, İhsan Gedik, Nedim Dilek, Misafir oyun-cu: Sadri Alışık,
Konu: Film, kendisini uyuşturucu kaçakçılarının arasında bulan bir ustabaşının hikâyesini anlatır. Bir fabrikada çalışan Şahin, kızı ve babasıyla birlikte yaşamaktadır. Fabrikada meydana gelen kazada bir arkadaşı hayatını kaybeder. Kazanın ihmalden kaynakladığını düşünen Şahin, fabrika yönetimini suçlar. Bu yüzden patronlarıyla ayrı düşer ve işten ayrılır. Uzun süre iş arar, fakat bulamaz. Bu sırada kızı rahatsızlanır. Tedavi için paraya ihtiyacı vardır. Sonunda bir şirkette kamyon şoförlüğüne başlar. Bu işle birlikte Şahin, kendisini bir uyuşturucu şebekesinin içinde bulacaktır. (Ayşe Pay)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder