29 Mart 2018 Perşembe

HAYRET!.. 17 (1975)


Yönetmen: Osman F. Seden
Senaryo:Safa Önal
Kamera:Erdoğan Engin
Yapım:Akün Film/İrfan Ünal

Oyuncular: Bülent Kayabaş, Sevda Karaca, Ayfer Feray, Ali Şen, Osman Alyanak, Yaprak, Altan Günbay, Shirley Corrigan, Kim Ray, Barbara Durgess, Tatiana, Lublayeda,

Konu: Film, tecavüzle suçlanan bir adamın yaşadıklarını konu edinir. Zeynel, Güllü’nün başlık parasını biriktirmek için İstanbul’a çalışmaya gider. Hemşerisi Zeki aracılığıyla bir otelin çamaşırhanesinde iş bulur. Otelin bar bölümünde Anne Marie adında bir şarkıcı çalışır. Ancak otelle imzaladığı sözleşmenin süresi dolmak üzeredir ve otel yönetimi kontratı yenilemeye yanaşmaz. Anne Marie bunun üzerine reklam amaçlı bir oyun oynamaya karar verir. Odasına aldığı Zeynel’i, kendisine tecavüz etmekle suçlar. Olay ülkede büyük infiale neden olur. Zeynel hapse girer. Ancak bir süre sonra olaylar Zeynel’in lehine dönecektir. (Hasan Sakın)

► Osman Seden, 1970 lerde başlayan seks furyası içinde olan Yeşilçam sineması döneminde ekonomik zorluklar çekmekteyken, seks güldürüsü türünden olan bu ve buna benze filmleri, birlikte çalıştığı yapımcıların istekleri karşısında çekmek zorunda kalmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder