29 Mart 2018 Perşembe

KADINIM (1975)


Yönetmen:Memduh Ün
Senaryo:Safa Önal
Kamera:Cahit Engin
Yapım:Mine Film/ Kadri Yurdatap

Oyuncular: Mine Mutlu, Ünsal Emre, Şeyda Senem, Turgut Boralı, Senar Seven, Özcan Özgür, Oktar Durukan, Perihan Ateş, Asuman Arsan, Remziye Fırtına, Hüseyin Zan

Konu: Filmde, evli bir adamın bir hayat kadınına âşık olması konu edilir. Orhan, sorumluluklarını yerine getirmeyen eşi Sibel’le sık sık kavga etmektedir. Çalıştığı şirkette aile yaşantısı iyi olan birinin müdür seçileceğini öğrenir. Patron, çalışanlarının evini ziyaret ederek aralarından birini seçecektir. Müdür olmak isteyen Orhan, karısı Sibel’in evi düzene sokmasını ister. Fakat aralarında tartışma yaşanır ve Sibel evi terk eder. Gece gazinoya giden Orhan, orada Zeynep'le tanışır. Zeynep'i evine götürür ve beraber olurlar. Sabah patron, Orhan’ın evine gelir. Zeynep kendini Orhan’ın karısı olarak tanıtmak zorunda kalır. Bu yüzden bir süre evli gibi davranırlar. İkisi arasında yaşanan bu durum bir süre sonra gerçek bir aşka dönüşecektir. (Meltem İşler Sevindi)
_____________________________

Memduh Ün Anlatıyor:
Kadri Yurdatap altmışlı yıllardan beri arkadaşımdı, dostumdu. Filmleri de bizim yazıhanemizde işletiliyordu. Ama yetmişli yılların ortasında, Kadrinin işleri bozulmuş neredeyse iflas etmişti. Adana, Karadeniz işletmelerine ikişer film teslim etmek üzere avanslar almış, ama filmleri parasal nedenlerden çekememişti. İşletmeler bastırıyor ya film ya para diyorlardı. Kadri iyice sıkışmıştı. Ben seni bu durumdan kurtarırım dedim, ama benim sözümü dinleyeceksin. Tamam dedi. İşletmelere ben kefil oldum. Kadri'nin teslim edemediği filmlerin sorumluluğunu da ben üstlendim. Karşılığında bu işletmecilerden iki filmlik daha avans aldım Benim sözüm ve imzam çok geçerli olduğu için verdiler. O günlerde bir film için 50 kutu civarında negatif harcıyordum, yani yaklaşık 6000 metre. Kadınım'! 30 kutuyla, yani 3600 metre negatifle, hem de yalnızca 14 günde çok ucuza mal ettim.

Senaryoyu Safa Önal yazıp getirmişti Kadri'ye. Hatta yönetmenliği de üstlenmek istemişti bir ara. Ben daha önceleri Çarşıkapı'daki Azak Tiyatrosu'nda izlemiştim oyunu Başrolü başarıyla Suzan Ustan oynuyordu.

Filmin başoyuncusu Mine Mutlu zaten Kadri'nin sevgilisiydi; ona para vermedik. Öteki oyuncuları da çok küçük paralara oynattık. Filmi Tarabya'da, Mes'ut Bey'in evinde çektim. Haricisini de, dahilisini de. Ek olarak yalnızca bir bar sahnesi vardı. Yetmişlerin ortasında seks filmleri furyası başlamıştı. Bu nedenle [ilme seks sahnesi de koyduk. Bu tür filmlerin gözde yönetmeni Temel Gürsu'ya rica ettim, geldi çekti bu sahneyi. Mine Mutlu ile Ünsal Emre arasındaki bir yatak sahnesiydi. Mine'nin memeleri açıktaydı. Filmin jeneriğine yönetmen olarak Turhan Ün yazdık. “Memduh Ün Filmlerin Anlatıyor,” Vadullah Taş”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder