29 Mart 2018 Perşembe

KARA MURAT; KARA ŞOVALYEYE KARŞI (1975)


Yönetmen:Natuk Baytan
Senaryo:Fuat Özlüer, Erdoğan Tünaş,
Rahmi Turan (Abdullah Turhan'ın çizgi
romanından)
Foto Direktörü:Çetin Gürtop
Sanat Yönetmeni :Sohban Koloğlu
Yapım :Erler Film/Türker İnanoğlu

Oyuncular: Cüneyt Arkın, Burçin Doğu, Mualla Omay, Reha Yurdakul, Turgut Özatay, Atilla Ergün, Yavuz Selekman, İhsan Gedik, Yılmaz Türkoğlu, Aydın Ha-berdar, Süheyl Eğriboz, Kudret Karadağ, Yusuf Sezer, Osman Han, Mehmet Yağmur, Hüseyin Sayar, Günay Güner, Bora Ayanoğlu

Konu: Akıncı Ömer Bey, Osmanlı Ordusunun ön saflarında kahramanca savaşıp zaferler kazanmış biridir. Bir savaş sırasında tek kolunu kestiği prens Carlos'u (Turgut Özatay) aman dilediği için sağ bırakır Carlos intikam almak için adamlarıyla birlikte Ömer Bey'in köyünü basıp onu acımasızca oklatır. Ömer Bey'in iki çocuğundan biri olan Mehmet'i kaçırır hıristiyan şovalyesi gibi yetiştirir.
Ömer Bey'in ikinci olu Kara Murat (Cüneyt Arkın) ise annesi tarafından yetiştirilir, mükemmel bir savaşçı olur. Bir süre sonra Mark adını alan kardeş Mehmet Türk köylerine baskınlar düzenler, katliamlar yapar. Bu durum vezir Karaca Paşa'yı (Reha Yurdakul) kızdırınca vergileri iki katına çıkarır. Carlos, Fatih Sultan Mehmet'e (Bora Ayanoğlu) gönderdiği bir fermanla onu tehdit eder ve yapacağı bir saldırıda Karaca Paşa'yı öldüreceğini söyler. Bundan sonra kahramanımız Kara Murat devreye girecek, bol vurdulu, kırdılı, ölümlerle dolu olan maceralar başlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder