13 Mart 2018 Salı

KOLSUZ KAHRAMANIN KOLU (1973)


Yönetmen: Temel Gürsu
Senaryo: Ahmet Üstel
Kamera: Kaya Ererez, / Kenan Kurt
Yapım: Olgun Film / Olgun Eltan

Reji Asistanı: Nilgün Karagülek, Kamera Asistanı: Hüseyin Ererez, Set Teknisyenleri: Nihat Cerit, Ahmet Akgün, Hasan Barutçular, Sesleri Alan: Tuncer Aydınoğlu, Bican Afşar, Montaj Şefi: Özdemir Arıtan, Laboratuar Şefi: Recai Karataş, Prodüksiyon Amiri: Yücel Türkoğlu, (Acar Film stüdyosunda hazırlanmıştır.)

Oyuncular: Öztürk Serengil, Nilüfer Koçyiğit, Hüseyin Zan, Ekrem Gökkaya, Sevda Nur, Sami Hazinses, Cevat Kurtuluş, Zeki Alpan, Turgut Savaş, Nataşa,

Konu: Hamsi Nuri ile Kolsuz kahramanın güldürüsü: Hamsi Nuri (Öztürk Serengil) devamlı işten atılan, aylak biridir.En son olarak çaycılık yaptığı iş hanından kovulur.Aynı pansiyonda kaldığı kız arkadaşı şarkıcı Nermin (Nilüfer Koçyiğit) çalıştığı kulüpte iş bulur.Bu sırada kulübe Çinli meşhur karateci Wangyu gelir ve Nuriye tıpatıp benzemektedir.Çinli cinayete kurban gider ve Nuri şahit olduğu bu olayda yaralanır,bir kolunu kaybeder.Çinli karatecinin sağlam kolu Nuriye nakledilir.Yalnız bu kolun sahibi bir kadın tarafından öpülürse kol gücünü kaybetmektedir.İkinci öpüşte tekrar güçlenmektedir.Bu sırada Çinli bir çete kolu geri almak için Türkiye’ye gelir. Ve Nuri’nin arkadaşı Nermin’i kolu almak için kaçırırlar. O yıllarda moda olan karate filmlerini hiciv eden bir film.

► Öztürk bir han da çay ocağı işletiyor, yani sıradan biri. Gayet laz: Biraz sakar, Bir sürü sululuklar yapıyor. İşten kovuluyor, bir sürü iş deniyor, hiçbir işte dikiş tutturamıyor. Buraya kadar herşey normal. Fakat Yeşilköy havaalanına bir uçak iniyor, Çinli makyajı yapılmış, sarkık bıyıklar. Çekik gözler. Eskişehir'den bir sürü tatar bulmuşlar, ya da Çin lokantalarından garsonları toplamışlar. Sırtlarında karate elbiseleri, Lâtince harflerle "karate" yazıyor. İki sıra halinde ayrılıp saygıyla eğiliyorlar. Kolsuz kahraman uçaktan inecek, saygı ona. Kolsuz Kahraman da Öztürk, yani iki rolde birden oynuyor. Kelli felli sarkık bıyıklı laz Çinli. Bir lüks arabaya biniyor, Çin lokantalarının haraçları konusunda Kürt idris'le bir mesele için kapışacaklar. Fakat Çin'de motorlu taşıt yok. Herkes bisikletli, trafik nedir bilmeyen Kolsuz Kahraman ve maocu arkadaşları araba kazası geçiriyorlar. Kolsuz kahramanı hastahaneye kaldırıyorlar. Obür kolu da ayvayı yemiş. Tesadüf bu ya, bizim Laz Öztürk de bir kaza geçirmiş, hastanede bir sedyede hatta Çinliyle yan yana. Deli doktor sedyede yatan iki adama bakıyor ve benzerliklerine şaşıyor. Kolsuz Kahraman'ın Laz Öztürk iyileşip hastaneden çıkıyor. Yeni takılan kolunda bir acayiplik hissediyor. Kol, eski sahibi Çinli'nin özellikleri taşımakta. Acayip bir kuvvet. Meyhane'de çıkan bir kavgada Laz Öztürk yeni koluyla herkesi marizliyor. Kısa zaman da Laz Öztürk'ün kolu herkesin ilgi odağı oluyor. ..Tabii ölen kolsuz kahramanın Mao’cu arkadaşları Laz Öztürk'ün peşine düşüyorlar, Kolu alıp Çin'e geri götürecekler. İnanılmaz uçuk film, Laz Oztürk'ün zaferiyle bitiyor... Osman Cavcı. “Yanlış Anlaşılmış Filmler”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder