29 Mart 2018 Perşembe

MACERA (1975)


Senaryo ve Yönetmen:Remzi A. Jöntürk
Kamera: Ali Yaver
Yapım:Barlık Film/Necdet Barlık

Laboratuar Şefi: Sabahattin Hoşsöz, Sesleri Alan: Feridun Kınay, Barlık Işık Servisi: Şef: Ergün Şimşek, Teknik Ekip: İlyas Akarsu, İsmail Alar, Ahmet Servidal, Reji Asistanı: Erol Yeşilyaprak, (İpek Film Stüdyosunda hazırlanmıştır)

Oyuncular: Serdar Gökhan, Sevda Ferdağ, Tugay Toksöz, Turgut Özatay, Kenan Pars, Oktay Yavuz, Hikmet Gül, İhsan Gedik, Ahmet Karaca, Cango Kemal, Mehmet Jöntürk, Tevfik Şen, Ali Ceylan, Mehmet Yağmur, Kemal As, Kenan Karagöz, Cihan Alp, Ferhat Ünal, Ali Ceyhan,

Konu: Film, Bülent ve Levent adındaki iki denizcinin Yunan Adaları’ndaki maceralarını konu alır. Bülent ile Levent, çok yakın iki arkadaştır. Levent, bir meyhane kavgasında suçu Bülent’in üzerine atar ve onun hapse düşmesine neden olur. Bülent hapiste intikam yemini eder. Levent ise, Stella isimli bir kadını adadan kaçırmak üzere anlaşmıştır. Fakat tecrübeli bir kaptana ihtiyacı vardır ve bu kaptan Bülent’ten başkası değildir. Levent, Bülent’in kefalet ücretini ödeyip hapisten çıkmasını sağlar. Bülent, başta Levent’e çok kızgınken kaçıracakları kadını görünce sakinleşir. Çünkü Stella’yı tanıyordur. İki arkadaş, Stella ile birlikte macera dolu bir yolculuğa çıkarlar. (İbrahim Veli Sözer)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder