29 Mart 2018 Perşembe

NAMI DİĞER ÇOLAK (1975)


Senaryo ve Yönetmen:Kemal Kan
Operatör:Fevzi Eryılmaz
Yapım:Ali Metinel

Sesleri Alan: Ender Teker, Renk Uzmanı: Türker Vatan, Montaj ve Senkron: İsmail Kalkan, Mevlut Koçak, Negatif Montaj: Mahmut Eskici, Laboratuar: Hasan Örnek, Sabahattin Kaya, Abdullah Akdeniz, Kamera Asistanı: Adem Batuhan, Reji Asis-tanı: Adem Ayral, Set Amiri: Hamdi Badil, Set: Dursun Sağlam, Mehmet Atik, Dekor Abdullah Budak, Yılmaz Işık servisi Şef: İsmail Karadoğan (Yeni renkli film stüdyosunda hazırlanmıştır)

Oyuncular: Serdar Gökhan, Elif Pektaş, Canan Kuntay, Kâzım Kartal, Gülten Kaya, Giray Alpan, Arap Celal, Engin Baykal, Nilüfer Badur, Kadir Kök, Yusuf Çetin, Ata Saka, Ahmet Karaca, Lütfü Engin, Kenan Karagöz, Sırrı Elitaş, Mustafa Yavuz, Korhan Eriş, Ali Demir, Reşat Ateş, Mehmet Gerçek, İbrahim Alben, Küçük Yıldızlar: Nalân Gülergin, Sonay Gülergin

Konu: Filmde, bir kaçakçılık çetesini çökerten Murat’ın hikâyesi anlatılır. Murat polistir. Avrupa’dan kaçak alkol ve sigara getiren bir çetenin peşindedir. Arkadaşı Ömer ile birlikte kabadayı rolüne bürünürler. Çetenin ortaklarından olduğunu öğrendikleri bir iş adamının öldürülmesi ve çete üyelerinin sıklıkla uğradıkları gazinoda işlenen fail-i meçhul cinayetler Murat ve Ömer’in şüphelerini artırır. Fakat Ömer ve Murat’ın varlığından rahatsız olan çete, onlara pusu kurar ve Ömer öldürülür. Artık Murat hem çeteyi çökertmek hem de arkadaşının intikamını almak için mücadele edecektir. (İbrahim Veli Sözer)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder