15 Mart 2018 Perşembe

ÜÇ DEV ADAM (1973)


Yönetmen: T. Fikret Uçak
Senaryo : Doğan Tamer (Joe Simon ve Jack Kirby'nin Captain America, Stan Lee ile Steve Ditko'nun Spiderman çizgi romanları ve Meksika yapımı filmlerinden)
Operatör Orhan Kapkı
Yapım : Yerli Film / Rıdvan Tual

Prodüksiyon Amiri: Orhan Başkan, Kamera Asistanı: Süha Kapkı, Işıklar: Atacan Boran, Set Amiri: Erol Karaşir, Set Ekibi: Nihat Cerit, Yaşar Davutoğlu, Renk Uzmanı: Turgut Ören, Montaj Senkron: ve Reji Asistanı: Mehmet Özdemir, Negatif Montaj: Hüsamettin Üren, Ses Mühendisi: Marko Buduris, Faruk Özar, (Ören Renkli Laboratuarında hazırlanmış ve Yıldız Film Stüdyosunda seslendirilmiştir )

Oyuncular: Aytekin Akkaya, Deniz Erkanat, Yavuz Selekman, Tevfik Şen, Doğan Tamer, Mine Sun, Altan Günbay, Ersun Kazançel, Hasan Ceylan, Osman Han, Ayşen Taşkın, Mahmut Gülay, Ali Ekdal, Niyazi Vanlı, Alev Bora, Cengiz Karabulut, Sönmez Yıkılmaz, Nilgün Ceylan, İhsan Baysal, Meziyet Nakkaş, Mehmet Yağmur, Mustafa Özkaya

Konu: Uzak Doğu'da üstlenen uluslararası suç örgütü "Örümcek Çetesi", tarihi eser kaçakçılığı için Türkiye'ye yerleşmiştir. Daha önce çalıp sattığı antikaları sahte dolar basarak geri alan çetenin faaliyetlerini izleyen ABD ve Meksika hükümetleri, kendi adamlarını Türk polisiyle işbirliği yapıp çeteyi çökertmek üzere İstanbul'a gönderirler. ABD'den gelen yüzbaşı Amerika (Aytekin Alkaya) ve Meksika'dan maskeli pankreas güreşçisi El Santo (Yavuz Selekman) Türk Emniyetinden komiser Orhan (Doğan Tamer) ile buluşup bir dizi kanlı cinayet işlemiş Örümcek Adam (Tevfik Şen) ve sevgilisi (Nadya'ya) (Mine Sun) karşı harekete geçerler. Örümcek Adam'ı durdurmak isteyen başkaları da vardır, bir çok adamını ona kurban veren mafya gibi, Zaman gelir, Üç Dev Adam, Örümcek'i sıkıştırırlar; fakat birden örümcek kostümlü adamların saldırısına uğrarlar. Kanlı bir mücadeleden sonra, bir biçme makinasıyla Örümcek'i öldürmeyi başarırlar. Çete çökertilir, tarihi eserler kurtarılır ve yabancı kahramanlar memleketlerine dönerler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder