15 Mart 2018 Perşembe

UMUT DÜNYASI (1973)


Senaryo ve Yönetmen: Safa Önal
Görüntü Yönetmeni: Çetin Tunca
Müzik: Yalçın Tura
Yapım: Akün Film / İrfan Ünal

Sesleri Alan: Faruk Özar, Renk Uzmanı: Turgut Ören, Laboratuar: Hikmet Kuyucu, Hayati Akbulut, Özkan Sevinç, Montaj: Aleko Aleksandru, Senkron: Osman Koşkan, Selahattin Karakaya, Negatif Montaj: B. Tümkan, Işık Şefi: Erol Batıbeki, Set Amiri: Sonay Kanat, Set Ekibi, Hakan Akyol, Kemal Konyalı, Mustafa Bozkurt, Reji Asistanı: Yılmaz Koç, Kamera Asistanı: Nusret Öz, Prodüksiyon Amiri: Nuri Tunçel, Montaj: Şerif Gören, (Yıldız Film Stüdyosunda seslendirilmiş ve Ören Film Renkli Laboratuarında hazırlanmıştır )

Oyuncular: Tarık Akan, Necla Nazır “1973 yılı “Ses Mecmuası Birincisi” , Halit Akçatepe, Atıf Kaptan, Bülent Kayabaş, Şükriye Atav, Mine Sun, Faik Coşkun, Çetin Tolbos, Nermin Hoşses, Hamit Has, Yaşar Şener, Kenan Karagöz,

Konu: Ahmet, Cağaloğlu'nda bir matbaada çalışmakta, Zeytinburnu'nda da oturmaktadır. Ancak işçi olarak Almanya'ya gitmek istemektedir. Bunun için de para biriktirmektedir. Bir gün evinin önünde hasta bir kızla tanışır. Kız çalışmakta olduğu terzinin kendisine emanet edilen parasını düşürmüş ve utancından oradan kaçmıştır. Ahmet bu kıza ister istemez yakınlaşmak zorunda kalır.

Ödül:
 11.Antalya Altın Portakal Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması (1 – 10 Eylül 1974 )
► “En Başarılı 3. Film”

Jüri Üyeleri: Dr. Alyanak, Recai Akçaoğlu, Melih Başar, Atilla Dorsay, Berker İnanoğlu, Prof. Dr. Alim Şerif Onaran, M. Tali Öngören, Sami Şekeroğlu, Semih Tuğrul.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder