15 Mart 2018 Perşembe

YARASA ADAM (1973)


“BETMEN”/UÇAN ADAM BEDMEN 

Senaryo ve Yönetmen: Günay Kosova
Kamera: Suat Kapkı
Yapım: Nuran Film / Savaş Eşici

Oyuncular: Levent Çakır, Emel Özden, Atlan Günbay, Nalan Çöl, Seyhan Cem, Mehmet Yağmur, Gabriel Merlin, Funda Ege, Hüseyin Sayar, Kadriye Fidan, Mehmet Uğur

Resimli Roman “Badman” isimli çizgi romandan uyarlama fantastik, bilim kurgu türündebir film.

► Batman yeryüzünde yaşayan en yetenekli ve eğitimli savaşçıdır. Yeryüzünde pek az kişi yakın dövüşte Batman’le kıyaslanabilir. Ama Batman’in yetenekleri bunlarla sınırlı değildir. Batman bir kaybolma ustası ayrıca mükemmel bir bilim adamı ve detektif. Gözleme ve takip yetenekleri de efsanevidir.

Fiziksel etkisini artırmak için Batman özel eşyalar tasarlamıştır. Mesela yarasa şekilli bumerang Batarang, duman bombaları maymuncuklar gibi pek çok ekipmanı vardır. Ekipmanını karşılaşacağını tahmin ettiği tehlikelere göre düzenler ve bu ekipmanı genellikle kemerinde taşır. Kostümü kurşun geçirmez ve aleve dayanıklıdır. Ayrıca oldukça azaltır. Pelerinini ise düşmanlarının gözünü yanıltıp atışı kendinden ziyade pelerine yönlendirmek için kullanır.
Batman ulaşım için Batmobilei kullanır, araç normalde 360 kilometre yapıyor ancak arkasındaki uçak motorunu kullanmaya başladığında 525 kilometreye kadar çıkabiliyor ve buun üstünde kurşun geçirmez ekipmanı üstündeyken yapabiliyor. Batman’in araçları, silahları, çalışma atölyesi, laboratuarı Wayne Malikanesinin altındaki mağara sisteminde bulunur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder