15 Mart 2018 Perşembe

YERYÜZÜNDE BİR MELEK (1973)

Yönetmen: Orhan Aksoy
Senaryo: Ahmet Üstel
Foto Direktörü: Orhan Kapkı
Yapım: Erman Film/Hürrem Erman

Kurgu :İsmail Kalkan, Yapım Sorumlusu: Mujstafa Eti, Yapım Amiri: Mehmet Ulay, Yapım Asistanı: Bilal Gülcan, Set Amiri: Nejat Buvan, Set Asistanları: Yusuf Yılmazkaya, Yusuf Avcı, Baki Soğukpınar, Reji Ekibi: Sami Güçlü, Nilgün Karagüler, Kamera Asistanı: Süha Kapkı, Negatif Kurgu: Sezai Elmaskaya, Laboratuar Şefi: Türker Vatan, Işık Şefi: İbrahim Sabuncu, Asistanı: Ekrem Çınaroğlu, Işık: Erol Karaaslan, Ses Kayıt: Yorgı İlyadis, Senkron: İsmail Kalkan Yeni Stüdyo Laboratuarında hazırlanmıştır.

Oyuncular: Hülya Koçyiğit, (Zehra) Tarık Akan (Ömet Mutlu), Hulusi Kentmen, (Murat Reis) Turgut Boralı (Mustafa Mutlu), Zerrin Arbaş (Meral), Erol Günaydın (Şemsi), Cevat Kurtuluş, Yılmaz Gruda, Yüksel Gözen, İ. Hakkı Şen, Bahar Şen, Ahmet Kostarika, Şeref Çokşeker, Bahar Şen, Muammer Çırak, Muzaffer Mozaik, Salih Kırmızı, Nermin Altınses, Murat Sümer, Haluk Orçun, Hikmet Gül, Yılmaz Şahin

Konu: Zehra’nın (Hülya Koçyiğit) annesi ve babası bir trafik kazasında ölmüştür. Almanya’dan dönüyorlardır ve kazadan kurtulan tek kişi Zehra’dır.Ona Burgaz Ada’da Murat Reis (Hulusi Kentmen) sahip çıkar ve büyütür. Zehra faytonculuk yapmaktadır. Kasabadaki herkes onu tanımakta ve sevmektedir. Berber Şemsi (Erol Günaydın) alkoliktir, Murat Reis fazlasıyla sigara içmekten ciğerleri hasta olmuş yaşlı bir adamdır.Kasabada kendi küçük çevresindeki insanların sağlık sorunları,yaşamla ilgili dertleriyle Zehra fazlasıyla ilgilenmektedir.Berber Şemsi’nin her gün içmesine mani olmak için meyhaneci Şaban’la bile konuşur Zehra.Yeri gelir her gün içmemek üzere söz veren ama gene de içen Şemsi’nin karısı Fikriye’yle arasını yapar,yeri gelir Murat Reis’in ilaçlarını içirir. Kasabanın manavı Mustafa’nın oğlu Ömer (Tarık Akan) kasabanın zenginlerinden birinin kızı Meral’e tutulur. Bir gün aşkına karşılık alamayacağına inandığından intihar etmek üzere kayalıklara gider, geride bıraktığı mektubu Zehra bulur ve yetişip Ömer’i kurtarır. Ömer’i Meral’i tavlaması konusunda ikna eder ve bunu başarır. Ömer ve Meral’i birlikte gördükçe içten içe Ömer’e aşık olur ancak bu durumu herkesten gizler. Bir eylül günü,Zehra’nın doğum gününü kutlamak için toplandıklarında Meral’de gelir. O gün herkes Zehra’ya hediyeler almıştır, Ömer’in hediyesi de bir madalyondur. Sevdiği erkekten bir hediye almak Zehra’yı çok mutlu etmiştir. Ancak Meral’in babası gençleri ayırır. Bunun üzerine Ömer’in yıkıma sürüklendiğini gören Zehra yanına Ömer’in babasını da alarak Meral’in babasıyla konuşmaya gider ve bu konuşma etkili olur. Murat Reis durumu fark eder ancak Zehra aşkını içine gömmekte ve sevdiği adamın mutluluğuyla yetinmekte kararlıdır. Düğün arabası olarak kendi faytonunun kullanılmasını istemiş ve sevdiği adamı Meral’le evlendirmiştir. Düğün günü kendini,daha evvel Ömer’i kurtardığı kayalıklardan aşağı atarak öldürür. Ömer yetişemez,gittiğinde,denizin içinde parıldayan madalyonu görür ve her şeyi çözer.Lakin Zehra artık dönmeyecektir.

filmi zile


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder