2 Nisan 2018 Pazartesi

CANİ (1976)


Yönetmen: Guido Zurli
Foto Direktörü: Çetin Gürtop
Senaryo: Fuat Özlüer
Müzik: Gıno Pesurrı
Montaj: Gıancarlo Venaruccı Caduerı
Yapım: Erler Film/Türker İnanoğlu “Türk – İtalyan Ortak Yapımı

Sesleri Alan: Tuncer Aydınoğlu, Ton Maister: Sıtkı Aslan, Dublajı İdare Eden: Sacide Keskin, Laboratuvar Şefi: Recai Karataş, Stüdyo Şefi: Özdemir Arıtan, Yardımcı Rejisör: Samim Utku, Reji Asistanı: İsmet Algün, Foto Direktör Yardımcısı: Hüseyin Karındoyuran, Fotoğraflar: Güngör Özsoy, Kamera Asistanı: Mehmet Gülmez, Işık Direktörü; Şevket Yılmaz, Set Amiri: Necip Kuşak, Elemanlar: Ercan Akyıldırım, Mehmet Erdoğan, Necmettin Şimşek, Ar Direktör: Sohban Koloğlu, Prodüksiyon Direktörü: Memduh Karataş, Teknik Direktör: Mehmet Bozkuş (Acar Film Stüdyosunda seslendirilmiş ve renklendirilmiştir )

Oyuncular: Tarık Akan, Karın Well, Pietro Fabıanı, Colette Descombes, Edılıo Kım, Yonca Yücel, George Ardıssan, İhsan Gedik, Nevzat Okçugil, Oktar Durukan, Kudret Karadağ, Süheyl Eğriboz,

Konu: Genç yaşta doğru yoldan sapmış, yasadışı işlere bulaşmış bir adamın, Ahmet’in öyküsü. Genç adam kendisi gibi soygunculuktan başka yapacak şeyleri olmayan serseri arkadaşlarınca sürekli küçümsenmekte, kendisiyle alay edilmektedir. Ahmet ne denli “maharetli” bir soyguncu olduğunu kanıtlamak için çantasını çaldığı bir adamın ölümüne neden olur. Komiser Murat (Tarık Akan) ve polis Ekrem olay yerine yetişir. Ahmet araba ile kaçmaya çalışırken Ekrem’e de çarpar ve genç polisin de ölmesine sebep olur. Katilin izini kaybeden Murat, Ahmet’i yakalamak için and içer. Kimliğini araştırırken onun eski bir sabıkalı olduğunu öğrenir. Ahmet ise kaçıp saklandığı evde yaşayan üç kişiyi rehin almıştır. Arkadaşı Yusuf’a haber gönderip birlikte yurtdışına kaçmak için anlaşır. Tersanede buluşacaklardır. Ahmet sevgilisi Lale’yi arayarak bulunduğu evin telefon numarasını verir. Yusuf ile buluşacağı yeri de söyler. Bu arada izini süren Murat Lale’ye ulaşır ve ondan Ahmet’in saklandığı evin numarasını, kaçma planını öğrenir. Polislerle birlikte evi kuşatırlar. Çatışma çıkar. Bu arada Murat, Ahmet’in soygunda çaldığı paraların da aslında gerçek olmadığını, reklam amacıyla üretilmiş sahte paralar olduğunu öğrenmiştir. Ahmet çatışma sonrası iki rehineyi öldürür. Uzlaşmaya ve teslim olmaya yanaşmaz. Sonuncu rehineyi öldürmemek için kaçabileceği bir araba ister. Polisler arabayı getirip geri çekilirler. Ahmet yolda diğer rehineyi de öldürür. Engelleri aşıp Yusufla buluşacakları tersaneye ulaştığında, Murat’ın çoktan gelip onu beklediğini görür. Murat, Ahmet’e elindeki paraların sahte olduğunu açıkladığında, gözü dönmüş katil her şeyin sona erdiğini anlar. Komiser Murat kelepçeleri taktığında Ahmet, hala yaşadığı şokun etkisi altında boş gözlerle uzaklara bakmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder