18 Nisan 2018 Çarşamba

ÇİLEKEŞ (1978)


Yönetmen: Osman F. Seden
Senaryo: Erdoğan Tünaş
Görüntü Yönetmeni: Çetin Gürtop
Yapım: Erman Film/Hürrem Erman

Renk Uzmanı: Hasan Örnek, Senkron ve Montaj: İsmail kalkan, Negatif Montaj: Ömer Sevinç, Işık Yönetmeni: İsmet Yurtçu, Prodüksiyon Müdürü: Memduh Karakaş,(Yeni Stüdyoda Hazırlanmış ve seslendirilmiştir)

Oyuncular: Orhan Gencebay, Perihan Savaş, Neriman Köksal, Reha Yurdakul, Yılmaz Köksal, Nejat Özbek, Cem Erman, Nubar Terziyan, Oya Başar, Şeref Çokşeker, Hakkı Kıvanç, Erdoğan Seren, Tevfik Şen, Kudret Karadağ, Hasan Ceylan, İbrahim Uğurlu, Cevdet Arıkan Ahmet Karaca, Garibe Gündem, Nalan Koray, Ertem Aytaç,

Konu: Gençler evlenebilmek için para biriktirirler. Bu arada kız çalıştığı fabrikanın sahibinin oğlu ile ilişki kurar. Sevdiği delikanlı bunu öğrenince önce fedailiğe başlar sonra da ünlü bir şarkıcı olur.

► Çilekeş bu kez Seden'in elinden çıkmamış olan senaryosu ise, inanılmaz bir şey. inanılmaz, çünkü bu öykü Türk sinemasında belki bininci kez anlatılıyor. Yoksul sevgililer, çevresinin de etkisiyle aklı paraya kayan ve zengin genci seçen kız, intikamını almak için zengin olan ve kızı parasıyla elde eden eski yoksul genç, vs. vs ... Erdoğan Tünaş'ın senaryosunun sonu ise, bizim sinemamızda 'ne final be' dedirtecek cinsten bir 'buluş'. Bizce ise son derece kötü bir son: Yaralanmış, bıçaklamış, Gencebay'ın hastaneye gitmek varken, hiçbir şey belli etmeden nikah törenine gidip masaya oturması. Gencebay’ın melodram seven, mendil ıslatmaya gelen seyircisi için bile aşırı zorlama, iğreti ve yapay bir son ... (Gülşah Nezaket Maraşlı)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder